Кой е Емил Димитров? Димитров започва да работи като ревизор

...
Кой е Емил Димитров? Димитров започва да работи като ревизор
Коментари Харесай

Кой е Емил Димитров - предложен за следващ министър на екологията

Кой е Емил Димитров? Димитров стартира да работи като инспектор в Министерство на финансите през 1992 год., а през 1997-а е определен за Ревизор на годината, през 2011-та, по време на държавното управление на Симеон Сакскобурготски, става шеф на митниците и още веднъж следват гръмки акции и уволнения след негови разкрития. За първи път Емил Димитров става депутат през 2014 год. като народен представител от Обединени патриоти.

Ето още за пътя на Ревизоро до днешната му номиниация за министър.

 © БГНЕС
Емил Димитров придобива прякора Ревизоро, откакто стартира работа като финансов инспектор. През 1997 год. e разгласен за инспектор на годината, тъй като открива, че Държавният запас е източван по време на зърнената рецесия в ръководството на Виденов. Година по-късно прави инспекция в митниците и установи над 150 огромни нарушавания. През 2001 год. оглавява митниците и добива популярност с акциите си там, и всеобщото уволняване на митничари поради корупция.
Емил Димитров, списък от 2001 год.: Питате какъв е критерият - професионализъм, почтеност, преданост. Това са критериите и който не ги има си отива.
Става народен представител през 2014 год. В сегашния парламент също е народен представител, и ръководител на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата. Медиите реагираха, че е основана особено за него.
Емил Димитров, народен представител, списък 2017 год.: Аз одобрявам. Ако България успее да събере доста повече пари в сравнение с в този момент, от заслугата да е напълно моя, щом съм бухалката, дано бъда, и този, който събира лаврите.
Посочи битката с контарабандата на горивата като приоритет. Емил Димитров-Ревизоро беше вносител и съумя да прокара противоречивия закон за регулация на компаниите от бранш горива. Това докара до разтърсвания в редиците на Обединени патриоти. Срещу текстовете се разгласи Валери Симеонов като ги назова лобистки. Стигна се и до митинги на дребните търговци на горива.
Емил Димитров: Аз съм синя каска, не ме набърквайте. Заради мен кавги в съдружния съвет не би следвало да има.
Стигна се до приготовление на промени в закона, които в този момент са на дневен ред. До скандал и митинги докара и предлагането му да се понижи размера на казаните за варене на ракия и да се вкара лицензионен режим. Народното събрание обаче отхвърли законопроекта му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР