Ковид кризата тепърва започва промяната в туристическия бранш, а хотелиерството

...
Ковид кризата тепърва започва промяната в туристическия бранш, а хотелиерството
Коментари Харесай

Първи в България: Дигитален рецепционист посреща гости в хот...

Ковид рецесията занапред стартира смяната в туристическия отрасъл, а хотелиерството се пробва да откри разнообразни решения за финансово оцеляване и основаване на сигурност на гостите и личния състав си. С помощта на автоматизацията ще бъде решен още един значителен проблем в хотелиерството по отношение на неналичието и желанието на чиновници да работят в сектора, подбуден от финансовата неустановеност и личното си здраве. Желанието да се учи за хотелиерство преди Ковид беше се сринало в Европа, а в този момент се чака всеобщо студенти въобще да се замислят за кариера в туризма, написа.

В България няколко хотела се автоматизираха, като техните посетители имат избора да се настанят онлайн сходно на пътуването със аероплан или да бъдат настанени от цифровия рецепционист Ева на място от киоск и им се дава цифров код за достъп до стаята, както и заплащането е онлайн.

Ева, която беше показана в България преди 2 години в действителност беше основана за да оказва помощ на личния състав и мениджмънта в натоварени моменти и да дава опция на чиновниците да отделят нужното време на гостите си. След настъпването на Ковид рецесията желанието за цялостна автоматизация е инициирано от хотелиери и ресторантьори. Ева наподобява е извънредно потребна и за дребни и междинни хотели, които имат потребност от 24/7 рецепционист, само че оборите им не го разрешават.

В гр. Панагюрище първо е конфигурирана Ева, а шефката Ганка Узунова разгорещено ни отговори на няколко въпроса:

-Г-жо Узунова, какво Ви накара да се замислите за автоматизация?

–Една от главните аргументи заради Ковид рецесията за нас е предизвикателство намирането на квалифицирани или подготвени рецепционисти в града. Не на последно място е опцията да плащаме заплати на рецепционистите заради обстоятелството, че би трябвало да покрием рецепция 24/7.

-С какво Ева Ви е най-полезна?

–Ева ни е извънредно потребна заради обстоятелството, че тя е към този момент подготвен рецепционист, която приказва няколко езика и следва нашата политика на работа. Оставя ми време да обърна задоволително внимание на гостите отвън административните отговорности на рецепциониста, а и имам опция да отделя нужното време на другите отдели в обекта. Ева безспорно ми оказва помощ в процеса с резервации и имейл връзката с гостите ни.

-Как гостите одобряват наличието й на рецепция?

–Определено гостите имат голямо любознание и с интерес да употребяват киоска ни от където Ева работи. На всички ни е ясно, че технологиите навлизат във всеки бизнес и се радваме, че това се случва и в хотелиерството.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР