Котката ви вероятно следи къде се намирате, дори и ако

...
Котката ви вероятно следи къде се намирате, дори и ако
Коментари Харесай

Имате котка? Никога не правете това с нея!

Котката ви евентуално следи къде се намирате, даже и в случай че не сте в една стая с нея, и даже и да не ви вижда. 

Скорошно проучване на учени сочи, че домашните котки основават „ ментални карти “, които им споделят къде се намират околните хора, въз основа на това от кое място идват звуците. Изследователите тестват котки, като пускат записи на човешки гласове, които викат имената на котките; след което са пуснати същите записи през отдалечен високоговорител. 
Имате драскотини по телефона? Ето по какъв начин да ги отстраните вечно
Тъй като има разнообразни типове железни повърхности, може да са нужни разнообразни подходи за тяхното възобновяване. За да се отървете о...

Котките се били същински сюрпризирани, когато познатият глас е пристигнал отблизо място, което не очаквали. Това допуска, че котките се ориентират в пространството посредством невидими датчици, които употребяват аудиосигнали - когнитивна дарба, непозната до момента. 

Знанието, че нещо продължава да съществува, даже в случай че е отвън полезрението, се назовава неизменност на обекта и това е тест, който откривателите употребяват за премерване на интелигентността на животните. Човешките бебета нормално стартират да развиват тези свои „ датчици “, когато са на към 8 месеца. До навършването на 12 месеца тези умения на бебетата се усъвършенстват, и те схващат, че техните родители и лица, които се грижат за тях, не изчезват единствено тъй като не могат да бъдат видени.

До момента сходни проби са осъществени на разнообразни типове маймуни. За новото изследване учените вземат решение да тестват котки благодарение на аудио сигнали. А точно котки, тъй като те са известни с изключителния си слух и са способни да намират скрита плячка дори и без видимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР