Котировките на петрола се понижиха днес, увеличавайки загубите от предишната

...
Котировките на петрола се понижиха днес, увеличавайки загубите от предишната
Коментари Харесай

Цената на петрола падна под 100 долара за барел, заради опасения от рецесия

Котировките на петрола се намалиха през днешния ден, увеличавайки загубите от предходната сесия на фона на безпокойството на вложителите за световното търсене на нефт след слабите индустриални данни в няколко страни, съобщи Ройтерс.

Сортът Brent поевтиня с 29 цента до 99,74 $ за барел, а американският лек недопечен изгуби 22 цента до 93,67 $ за барел.

Вчера фючърсите на Брента означиха минималните за сесията 99,09 $ за барел - най-ниско ниво от 15 юли. Американският нефт спадна до 92,42 $ за барел - най-ниско от 14 юли.

Цените са нестабилни, в миг когато вложителите претеглят лимитираното световно предложение и страховете от евентуална световна криза.

Опасенията от криза се ускориха през вчерашния ден, откакто изследвания в Съединени американски щати, Европа и Азия демонстрираха, че фабриките са изгубили инерция през юли.

Слабото световно търсене и строгите коронавирус ограничавания в Китай забавиха производството.

Участниците на пазара чакат и резултата от утрешната среща сред Организацията на страните експортьорки на нефт и сътрудниците й, в това число които Русия, дружно известни като ОПЕК+, които би трябвало да вземат решение за септемврийския рандеман.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР