Котировките на петрола днес отново се понижиха в азиатската електронна

...
Котировките на петрола днес отново се понижиха в азиатската електронна
Коментари Харесай

Петролът продължава да поевтинява в Азия

Котировките на петрола през днешния ден още веднъж се намалиха в азиатската електронна търговия, откакто вложителите оцениха неподходящите последствия, до които може да докара ескалацията на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай.

Американският лек недопечен нефт с доставка през октомври намали цената си с 1 цент до 67,76 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса, заяви уеб сайтът romandie.com, базирайки се на Франс прес.

Лондонският вид Брент, чиито котировки са референтни за европейския пазар, с доставка през ноември, поевтиня с 11 цента до 76,39 $ за барел.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп може да наложи мита до 25 % за вноса на китайски артикули на стойност до 200 милиарда $, откакто късно нощес завърши интервалът за публични разисквания. Това се равнява на близо 40% от целия китайски импорт в Съединени американски щати предходната година. Налагането на тези мита ще докара до ескалация на комерсиалния спор сред двете най-големи международни стопански системи и евентуално ще окаже мощен напън върху американските компании, внасящи всичко от дамски чанти до велосипедни гуми.

Китай съобщи, че е подготвен да отговори със съответни ограничения, в случай че Тръмп продължи да следва проектите си за налагане на цените, и разгласи лист с американски артикули за 60 милиарда $, които вероятно ще бъдат обложени. Пекин съобщи, че ще подкрепи локални и даже задгранични компании, с цел да смекчи последствията от комерсиалния спор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР