Косовската полиция арестува в петък трима членове на основната опозиционна

...
Косовската полиция арестува в петък трима членове на основната опозиционна
Коментари Харесай

Косовската полиция арестува Албин Курти заради протестите със сълзотворен газ

Косовската полиция арестува в петък трима членове на главната опозиционна партия, в това число нейният съосновател, поради митингите със сълзотворен газ в Народното събрание от предходната година.

Албин Курти, който е член на Народното събрание и съосновател на лявата партия „ Самоопределение “, е бил арестуван от управляващите при идването си в постройката на Народното събрание в Прищина дружно с две свои колежки.

По време на ареста се е наложило полицията да употребява пикантен спрей против други депутати, които са се пробвали да окажат опозиция на ареста. Задържането идва, откакто Курти отхвърли да се яви в съда по отношение на обвиняванията против него.

Членове на „ Самоопределение “ неведнъж пускаха сълзотворен газ в постройката на Народното събрание в символ на митинг в това число против съглашението за демаркация с Черна гора, което следва да бъде утвърдено. Партията е срещу контракта, защото съгласно тях той ще лиши Косово от хектари земя за сметка на съседите. Той обаче е част от изискванията за приемане на безвизов режим за косовските жители в Европейски Съюз.

По-рано този месец четирима деятели на „ Самоопределение “, в това число и народен представител, бяха задържани по обвинявания в тероризъм поради нахлуване с граната против постройката на Народното събрание предходната година. Задържането им пристигна в навечерието на ново гласоподаване за демаркационното съглашение.
Настоящият водач на „ Самоопределение “ Висар Имери съобщи пред публицисти, че се прави „ масирано гонене “ против партията. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР