Космите са един от основните отличителни белези на домашните любимци.

...
Космите са един от основните отличителни белези на домашните любимци.
Коментари Харесай

Без повече косми по дрехите от домашния любимец

Космите са един от главните отличителни белези на домашните любимци. Това е извънреден детайл на бозайниците, който като се изключи че служи за отбрана, има значима естетическа функционалност, защото придава по-приятен и обаятелен външен тип. Гъстата и лъскава четина е знак за положително здраве при котки и кучета, макар че от време на време това може да е стеснение за техните притежатели.

Нормално е животните да я сменят няколко пъти в годината, оставяйки досадни косми по облеклата и на всички места в дома, като дивани, килими или върху самия под. Това, схваща е, може и да докара до появяването на алергии при хората. Премахването на космите не постоянно е елементарно, защото от време на време се сливат с избрани облекла или тъкани и остават незабелязани при разчистване.

Когато нашият домакински любим се скубе, не трябва да се отчайваме, в случай че прахосмукачките или почистването не са задоволителни, тъй като с тези елементарни и евтини трикове можем да премахнем космите без проблеми от всевъзможни повърхности, пишат от Hola.

Лепяща лента

 Снимка 372838

Ролките с лепящи ленти са отлични принадлежности за унищожаване на всички косми, които остават по облеклата. Те елементарно се намират в съвсем всеки повсеместен магазин. Колкото по-широка е лентата, толкоз по-добре, защото по този метод можем да премахнем повече косми с едно минаване.

Необходимо е единствено да сложим ролката върху дрехата, и с плавни придвижвания да търкаляме, с цел да внимаваме да не повредим някои деликатни тъкани, като коприна да вземем за пример. Възможно е даже да използваме валяк за боядисване, който да налепим, с цел да се улесни задачата.

Домакински ръкавици

 Снимка 372839

Типичните латексови ръкавици, предопределени да защищават ръцете при разчистване (или санитарна употреба), са доста практични, с цел да се отървем от космите, които пускат кучета и котки в цялата къща.

Просто би трябвало да ги намокрим малко, с цел да се залепват космите за гумата по-лесно. Този трик е изключително потребен при разчистване на килими, покривала за мебели или тапицирани повърхности.

Студен въздух

 Снимка 372837

Сешоарът, който използваме всекидневно, с цел да изсушим косата си, може да се трансформира в един от най-хубавите ни съдружници, с цел да постави завършек на космите, прикрепена към облеклата.

Необходимо е да го сложим на оптималната мощ с функционалност за леден въздух, с цел да може влакната на дрехата да станат по-плътни (като се заобикаля статичното електричество), и по този начин космите няма да имат опция да се промъкнат сред тъканите.

Омекотител за облекла

 Снимка 372840

Ако имаме намерение да минаваме килима с прахосмукачка, с цел да почистим по-бързо космите на нашия домакински любим, наблъскани в него, имаме по-добра концепция.

Преди това е целесъобразно да напръскаме килима с омекотител за облекла, разводнен във вода, което сигурно ще направи задачата по-лека. Веществото в продукта ще омекоти влакната, което ще докара до по-ефективното им премахване с прахосмукачката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР