Космическата компания на предприемача Илън Мъск - SpaceX, води преговори

...
Космическата компания на предприемача Илън Мъск - SpaceX, води преговори
Коментари Харесай

Космическата компания на Илън Мъск скоро може да струва $92 милиарда

Космическата компания на бизнесмена Илън Мъск - SpaceX, води договаряния с вложители за привличането на нов рунд финансиране, който може да удвои размера на капитализацията ѝ до 92 милиарда $. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на източници.

Разговорите към момента са в начален стадий, като задачата на сдружението е да успее да подсигури привличането на пресен капитал през януари.

При последният кръг от вложения през август SpaceX съумя да набере 1,9 милиарда $. И след него компанията към този момент се подреди измежду едни от най-скъпите неборсови сдружения в света.

Преди няколко седмици тя съумя да реализира огромен триумф в своето развиване - да изпрати екип на Международната галактическа станция (МКС), представящ НАСА.

Междувременно преди броени дни SpaceX тества и прототипа на новата си ракета Starship SN8, която би трябвало да бъде употребена, с цел да изпраща хора на Луната и Марс. Въпреки че при завръщането си на Земята ракетата катастрофира, Мъск разказа опита като сполучлив.

Компанията тества още две спомагателни летателни машини Starship, като упованията са те да изпълнят първите си орбитални полети през 2021 година.
 SpaceX изпрати първите си астронавти в Космоса
SpaceX изпрати първите си астронавти в Космоса

След 27 часа в орбита екипажът ще дойде на МКС
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР