Косата е тази част от външния ни вид, която има

...
Косата е тази част от външния ни вид, която има
Коментари Харесай

5 домашни маски за коса, които трябва да пробвате

Косата е тази част от външния ни тип, която има огромно значение за самочувствието ни. От дълги и къдрави до къси и прави, разнообразието от стилове и текстури на косата прави допустимо изразяването на характерността ни. Въпреки това, ежедневната подлагане на косата към фактори като околната среда, потреблението на топлинни уреди и химични артикули може да докара до повредени и безжизнени кичури.

За благополучие, домашните козметични решения се оказват ефикасен метод за поддържане на здрава и красива коса. Една от най-популярните практики в този смисъл е потреблението на домашни маски за коса. Тези маски, приготвени от естествени съставки, се смятат за едно от най-природните и безвредни способи да се усъвършенства положението на косата без да се постанова потреблението на химически артикули.

Зехтинът и майонезата са две постоянно срещани съставки в маска за коса, които обезпечават спомагателна влага на сухата и повредена коса. Просто смесете равни елементи зехтин и майонеза, нанесете върху косата и оставете да работи 30 минути, преди да изплакнете щедро.



Друга известна маска за коса е с кокосово масло и яйца , която обезпечава протеин и искра на косата. Смесете едно яйце с две супени лъжици кокосово масло, нанесете върху косата и оставете да работи 30 минути, преди да изплакнете с топла вода.



Друг вид е изплакването с рициново масло и черен чай , което оказва помощ за поощряване на растежа на косата и понижаване на косопада. Накиснете две торбички черен чай във вряща вода, оставете да изстинат и изплакнете косата с чаения разтвор след измиване с шампоан.



За да създадете подхранваща маска за коса вкъщи, смесете обичания си еликсир с като майонеза, кокосово масло, мед, зехтин и рициново масло . Можете също да си извършите маска като употребявате алое вера, лимонен сок и рициново масло . Просто смесете вътрешността на стъблото на алое вера с две счукани яйца и две супени лъжици рициново масло, нанесете върху косата и оставете да работи 30 минути, преди да изплакнете щедро. С тези елементарни и налични съставки можете да подобрите здравето и външния тип на косата си.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР