Корупцията ни прави много бедни и обезсмисля държавата. Ние сме

...
Корупцията ни прави много бедни и обезсмисля държавата. Ние сме
Коментари Харесай

Политолог: Корупцията у нас е симбиоза между престъпност, управление, съд и прокуратура

Корупцията ни прави доста небогати и обезсмисля страната. Ние сме като Италия през 80-те години, когато прокурорите се опасяваха да подпишат заповед за арест. Това сподели в предаването „ Тази заран “ политологът Цветанка Андреева.
Тя показа, че се съмнява ръководещите да са заявили всичките си приходи. Много пари се държат в офшорки, влагат се в оръжия и скъпи коли, добави политологът.

„ Ние сме в Европейски Съюз и би трябвало да се съпоставяме със западните страни. Не бива да се съревноваваме нито с Китай, нито с Русия. Корупцията не е просто един даден подкуп, а е симбиоза сред престъпност, ръководство, власт, съд и прокуратура. Това изражда обществото “, сподели Андреева.

„ Скандал е и заплатата на Пеевски от 44 580 лв., защото е стъпил в Народното събрание, единствено с цел да даде клетва. Цифрите са разнообразни, само че свадите са едни и същи “, разяснява политологът.

„ Схемата КТБ прави България „ пионер “ в доста връзки. Бием даже Италия. Когато се източат 7 милиарда лв., това е голямо закононарушение “, сподели още тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР