Корупцията – Борисов и Гешев говорят.“ Така анализаторът и енергиен

...
Корупцията – Борисов и Гешев говорят.“ Така анализаторът и енергиен
Коментари Харесай

Илиян Василев за обвиненията срещу Александър Николов: Корупцията – Борисов и Гешев говорят!

„ Корупцията – Борисов и Гешев приказват. “

Така анализаторът и енергиен специалист Илиян Василев разяснява повдигнатите от прокуратурата за спрените доставки от „ Газпром “. 

„ Запознах се с обвинителния акт против Людмил Йоцов, няма да влизам в дълбочина, единствено ще кажа, че той не може да бъде наказан, по никакъв метод. Нито пък министър Николов или заместника му “ , безапелационен е Илиян Василев в собствен пост в обществената мрежа Фейсбук. Той изясни:

„ Първо, че решението за директни контракти с снабдители в изискванията на изключителна обстановка не може да бъде атакувано. Няма процедура, която да се вмества в режима на извънредност – от през днешния ден за на следващия ден. Глупостите, че трябвало да се готвят от март, ги оставям на създателите. Има решение на интернационален съд, че случилото е форс мажор и на Европейска комисия, че заплащането с рубли не се позволява. “

„ Второ, процедура на „ Булгаргаз “, развита по времето на Николай Павлов, е да се насочат директни оферти за приемане на предложения до 10-12 компании, които са шорт листвани като потвърдили се снабдители. Тук заек няма да искочи. Павлов нямаше решение на Министерски съвет да подпише втория контракт за удължение на доставките от азерите.
Трето, на никое място не написа, че Министерски съвет би трябвало да вземе решение. Принципал е министърът на енергетиката, не Министерски съвет “ , акцентира още специалистът. 

Той разяснява, че мнението, представено в обвинителния акт на прокуратата, че White&Case били споделили, че би трябвало да се одобряват изискванията на руснаците и да се заплати в рубли , с цел да се обезпечи непрекъсваемост на доставките, припомня за ролята им в загубата на арбитража с „ Росатом “ . Това не е въпрос на правно пояснение, а бизнес и политическо решение .

„ Да охладя ентусиазма на прокуратурата сега, в който изискат това мнение У и К да го потвърдят в съд, ще открият, че мнението е било поверително, единствено за прилагане от клиента и не може да бъде употребявано в правосъдни и други разбирателства. Защото там има един голям риск отдел, който ги пази от искове за професионална отговорност “ , акцентира още Василев. 

Той е безапелационен, че тезата на Делян Добрев от ГЕРБ, че отново сме купували съветски газ е искрено глупава и незащитима в съда . И тогава и в този момент купуваме гръцки микс от съветски, азерски, ВПГ – полутечен природен газ и така нататък Що се отнася до по-високата цена – това е вреда, за която „ Булгаргаз “ би трябвало да съди ГПЕ , както вършат другите европейски компании.

МЕТ били неприятни, за какво „ Булгаргаз “ внасят през тях през февруари ВПГ?

Руски газ и сега влиза в България, през Турски поток , по контракт на Sustainable Energy Supply, компанията на Литаско и наш прочут вам предприемач дял, с „ Газекспорт “, който зарежда рафинерията в Бургас. Количествата са 15% от потреблението – 400+ mcm/y, някогашната „ Енергико Интернашънъл “. Компанията стартира да продава „ остатъци “ и на други консуматори и търговци у нас, измествайки „ Булгаргаз “!? По тематиката заедно се мълчи, безапелационен е енергийният специалист. Той разгласи още:

„ Ситуацията ми припомня на арбитражното дело против „ Росатом “, което бе „ изгубено “ зорлем, против крупни рушвети, за българските властници. И в този момент служебният министър с говоренето си, че ще загубим арбитраж против „ Газекспорт “ и това дело на прокуратурата се приготвя почвата за даването на едни пари на „ ГПЕ – Газпромекспорт “, с цел да се върне част от тях в основателите на офанзивите против Александър Николов, Данаил Николов и Людмил Йоцов. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР