Корупция, алчност и непрофесионализъм са довели до катастрофата в Бургас.

...
Корупция, алчност и непрофесионализъм са довели до катастрофата в Бургас.
Коментари Харесай

Бойко Найденов: Корупция, алчност и непрофесионализъм са довели до катастрофата в Бургас

Корупция, лакомия и непрофесионализъм са довели до злополуката в Бургас. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR някогашният шеф на Националната следствена работа Бойко Найденов. Той видя пропуски както от страна на службите, по този начин и в подготовката на служителите на реда.
 
" За страдание, корупцията убива. Как е допустимо рейс с незаконни мигранти да измине повече от 70 километра на територията на България, без никой да го спре? Възможно е с помощ от вътрешната страна ", счита Бойко Найденов.
 
По думите му и в трафика на хора, и в трафика на опиати се ангажират лица от службите на 1, 2, 3 равнище, които да обезпечат прекосяването.
 
" Някъде там може да е станала засечка и да се стигне до ескалация, само че в случай че този рейс в този момент е предмет на разискване, най-вероятно още 10 рейса са минали оттова тази седмица без да бъде видяно – съзнателно или по неволя, не мога да кажа ", акцентира той.
 
Според Найденов една огромна част от трафика на хора минава през България, само че случаите, в които трафикантите биват хванати, са напълно малко. Същото се отнася и опиатите – създава се канал и там от време на време се пускат количества, които да покажат, че въпреки всичко се работи.
 
" Заради огромния брой мигранти най-вероятно българските служби за сигурност са разполагали с оперативна информация за идния трансфер. Не ми се мисли, че сега нашите служби за сигурност са толкоз несъответстващи.
 
Ако това беше терорист с гърмеж, това ли е силата на нашите служби за сигурност, които не могат да спрат един рейс, който се движи по пътя ", установи някогашният началник на НСЛС.
 
Найденов вижда и различен пропуск в дейностите на починалите служители на реда:  " Ако се прави обсада, заградително мероприятие, не може ти с тялото си да препречваш пътя на един рейс, който лети, без да знаеш какво е в главата на лидера. То е ясно че той няма да спре и вероятността да те удари е огромна.
 
Ако службите, полицията и всички виновни институции не са сработили, за какво оградата по границата с Турция не е спряла бежанците? ", интересува се той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР