Кортни Бас Кокс е американска актриса, известна с ролята си

...
Кортни Бас Кокс е американска актриса, известна с ролята си
Коментари Харесай

Моника от „Приятели“ на 57: честит рожден ден на актрисата Кортни Кокс

Кортни Бас Кокс е американска актриса, известна с ролята си на Моника Гелър в комедийния сериал „ Приятели “.

Родена е на 15 юни 1964 година в Бирмингам, Алабама. Тя е най-малкото дете в фамилията, като има две по-големи сестри (Вирджиния и Доти) и брат (Ричард младши). Когато приключва междинното си обучение в град Маунтийн Брук, щата Алабама, Кортни отпътува за столицата Вашингтон, с цел да учи вътрешен дизайн и архитектура. След една година академично следване, тя напуща университета и тогава се ориентира към кариерата на огромната сцена.

 Кортни Кокс Getty

Следвайки препоръките на своя братовчед Стюърд Копеланд, Кортни кандидатства в влиятелната организация за модели „ Форд “, в която правят оценка гения и невероятната и визия и мигновено я ангажират на работа. Кортни Кокс стартира своята кариера, снимайки се в един от музикалните видеоклипове на Брус Спрингстийн – “Dancing in the Dark”, който е режисиран от известния американски режисьор Браян Де Палма.

Снимала се е допълнително от 30 кино лентата и телевизионни сериали, по-известни от които са превъплаъщенията ѝ в „ Ейс Вентура зоодетектив “, където си партнира с Джим Кери, трите елементи на „ Писък “ и комедийния сериал „ Приятели “.

 Кортни Кокс Getty

Участието и в комерсиалния комедиен сериал „ Приятели “ я изстрелва непосредствено към върха на славата, за което свидетелства и номинацията и за влиятелната кино премия – “American Comedy”. Интересен факт е, че в последния епизод на сериала „ Приятели “, в който Моника и Чандлър осиновяват две близначета заради невъзможността да имат лични деца, самата актриса е бременна с дъщеричката си Коко. Тъй като бременността стартира да проличава, героинята Моника е облечена с необятни облекла и носи дълъг шал, който прикрива корема и от самото начало.

По време на фотосите на „ Приятели “ Кортни се сближава с Дженифър Анистън, изпълняваща ролята на Рейчъл. Приятелството им на дребния екран се реалокира в действителния живот. Анистън е кръстница на дъщерята на Кортни Кокс, Коко.

 Кортни Кокс Getty

През 1999 година се дами за Дейвид Аркет и от този момент взима неговата фамилия, само че през 2013 година с артиста се развеждат. В края на същата година актрисата стартира връзка с музиканта Джони Макдайд (член на групата Snow Patrol), а от 2014 година са сгодени.

През последните Кортни се снима в няколко сериала, измежду които „ Агнешко ", където наподобява очевидно друга поради корекции по външния си тип. През 2017 година актрисата показа, че към този момент е премахнали филърите от своето лице.

 Кортни Кокс Getty

За още потребни и практични публикации.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР