Корпорацията "Майкрософт" съобщи, че е установила контрол над уебдомейни, използвани

...
Корпорацията "Майкрософт" съобщи, че е установила контрол над уебдомейни, използвани
Коментари Харесай

"Майкрософт": Хакери от Северна Корея, са откраднали поверителна информация

Корпорацията "Майкрософт " заяви, че е открила надзор над уебдомейни, употребявани от хакерска група на име "Талиум ", с цел да краде информация, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

За "Талиум " се допуска, че работи от Северна Корея, съобщи "Майкрософт " в блогова обява. Хакерите са атакували държавни чиновници, мозъчни тръстове, представители на университети и физически лица, работещи по въпроси, свързани с разпространяването на нуклеарните оръжия.

Повечето от целите са в Съединени американски щати, както и в Япония и Южна Корея, съобщи компанията.

"Талиум " примамвала жертвите посредством техника, известна като "спиър фишинг " (spear phishing), при която се употребяват надеждно изглеждащи на пръв взор имейли.

"Майкрософт " съобщи, че е открила надзор над 50 уебдомейна, употребявани от групата за интервенциите й, което станало след заведено дело в съд в американския щат Вирджиния против хакерската група и издадена по-късно правосъдна заповед.

"Талиум " употребила и злотворен програмен продукт, с цел да компрометира системи и да краде данни. Тя е четвъртата национално-държавна хакерска група против която "Майкрософт " подхваща правни дейности, съобщи компанията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР