Коронованият за 20-и път с титла от Големия шлем Роджър

...
Коронованият за 20-и път с титла от Големия шлем Роджър
Коментари Харесай

Федерер през сълзи от щастие: Мечтата продължава!

Коронованият за 20-и път с купа от Големия шлем Роджър Федерер не съумя да сдържи страстите си след спечелването на трофея от Аустрелиън Оупън. Той го стори за шести път в кариерата си, побеждавайки на финала Марин Чилич.

И до момента в който предходни години приемаше триумфите си много по-сдържано и невъзмутимо, към този момент на 36 години и половина швейцарецът отприщи страстите си и не съумя да стаи сълзите си и по време на награждаването, и на речта си след мача.

"Толкова съм благополучен, необикновено е. По-лесно е, когато си следобяд, играеш и печелиш. Когато е вечерно време, мислиш през целия ден за този мач и е по-трудно, мозъкът ти е непрекъснато там. Мечтата продължава за мен, изключително след съвършената предходна година. Невероятно е ", съобщи разчувстваният Федерер.

"Благодаря на Марин, страховит шампионат направи и му поисквам да продължава да прави същото, с цел да завоюва повече. Страхотно време прекарах в Австралия, пристигнах още предходната година и останах тук, с цел да печеля. Страхотни сте, хора! ", добави Маестрото.

Той за следващ път разкри любовта си към по-специалната за него Австралия, мястото на което откри любовта, в лицето на брачната половинка си Мирка Вавринец още преди 18 години по време на Олимпийските игри.

"Още на Олимпиадата в Сидни осъзнах какъв брой доста обичате тениса тук! Чест за мен е да съм тук и да печеля. Затова желая да благодаря на безусловно всички, които направиха довечера толкоз специфична. Благодаря на всички, на отбора ми, на съперника, на всички ", добави швейцарецът и се разплака още по-силно от благополучие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР