Коронавирусът явно се разпространява през ефира. Не разбирам защо бе

...
Коронавирусът явно се разпространява през ефира. Не разбирам защо бе
Коментари Харесай

Александър Сиди с остър коментар срещу ограничаването на журналисти в НС

Коронавирусът очевидно се популяризира през ефира. Не разбирам за какво бе отделена една опеределна група хора от Народното събрание. Така депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди разяснява обстановката с изолацията на публицистите от Народно събрание.

"Контактът сред публицистите и парламентаристите не е спрян ", разкри още той в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия.

По-рано през днешния ден ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева не позволи свободното придвижване на медиите по коридорите на Народното събрание.

Караянчева към публицистите: Съжалявам, само че няма по какъв начин да се движите свободно из коридорите в Народно събрание

По-рано през днешния ден депутатът от Вътрешна македонска революционна организация разяснява остро обстановката и във "Фейсбук ".

"Днес аз съм публицист. И не, не тъй като дядо ми беше подобен. И не, не тъй като татко ми цялостен живот пишеше. И не, не тъй като от време на време и аз написвам по някой необразован текст. Днес аз съм публицист, тъй като познавам стигмата. За еврейската общественост аз съм фашист, тъй като съм във Вътрешна македонска революционна организация. За Вътрешна македонска революционна организация аз съм евреин, тъй като … постоянно съм бил подобен. И нямам проблем да пребивавам със стигма. И макар, че цялостен живот съм бил по този начин, не разбирам когато някой поставя такава на другите.

От през вчерашния ден в Народното събрание цялата журналистическа колегия е изолирана в една зала и е лимитирано напредването на публицистите в постройката. Ограничено е времето в което могат да се хранят и да си купят кафе. Мерки за сигурност. Срещу ковид. Или против словото. Не знам. Уверен съм, че публицистите са отговорни за суматохата. Защото най-хубавата профилактика против китайската кашлица е да си спреш тв приемника. И да си миеш ръцете. Но ограниченията за сигурност в Народното събрание са странни. Меко казано. Народното посланичество не е по-различно от всеки български жител.

Въведоха строги ограничения поради ковид и в Народното събрание

Да си определен за депутат е работа. Като всяка друга. Като водачите в събранието. Като администрацията в събранието. Като чиновниците в стола и кафето на събранието. Като чистачките в събранието. Като защитата на събранието. И да, работа както е работа и на публицистите в събранието. Да отделиш единствено публицистите е погрешно. Не единствено погрешно, това е стигма. Стигма, че публицистите популяризират болестта. Другите не. Аз цялостен живот пребивавам със стигма. Днес аз съм публицист! ", написа Сиди в обществената мрежа.



Десислав Тасков от Българска социалистическа партия разкри, че решението за изолацията е обвързвано с диалози с РЗИ. "Като общество е редно да мислим отговорно ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

"Социалната система ще се оправи с ковид. Трябва да се откри решение на обществените услуги за възрастните хора, тъй че да може те да се обслужват в домовете си. Знаете, те са най-уязвимата група. Тук няма политика. Лекарите би трябвало да водят обстановката напред ", разяснява Сиди.

"Всяко политиканстване по тематиката за ковид е ненужно. Нека рискът отмине ", счита Тасков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР