Коронавирусът преобърна живота на хората по целия свят. Нещата, които

...
Коронавирусът преобърна живота на хората по целия свят. Нещата, които
Коментари Харесай

Живот в пандемия – три урока за смисъла на малките неща

Коронавирусът прекатурна живота на хората по целия свят. Нещата, които преди ни се костваха естествени, през днешния ден одобряваме за разкош и изключителна привилегия.

Вероятно преди време, когато пандемията от вируса към момента бе настъпила, сме се ядосвали за неща като трафика след работа, опашката на касата в супермаркета или че нямаме подобаващ тоалет в дрешника си за вечерното празненство с другари. След всичко, през което преминахме обаче, осъзнахме, че доста от тези проблеми наподобяват тривиални и че просто не сме оценявали това, което имаме, като свободата, опциите за развлечение, срещите с другари, сигурността и комфорта. Ето три урока за смисъла на дребните неща, на които ни научи животът в пандемия:

Насладете се на сегашното.

Много хора обичат непрекъснато да си слагат огромни цели, които неразделно да следват. В това няма нищо неприятно, в случай че очите ви постоянно са ориентирани към бъдещето и опитите да стигнете там. Светът към вас също е цялостен с неща, на които да се наслаждавате, които да цените и да ви вършат щастливи в сегашното. Не споделяме, че би трябвало да спрете да преследвате задачите си, само че до момента в който го вършиме, не забравяйте да спрете и да изживеете щастието към вас. Не губете чувството за сегашното, като се фокусирате само върху бъдещето.

Не приемайте нищо за даденост.

Някои от нещата, които вършиме в всекидневието си, наподобяват естествени и нормални за вас. Например: очаквате да намерите всичко належащо в супермаркета, когато пазарувате; да влезете без проблем да упражнявате заран във фитнеса; детето ви редвно да посещава училище; да излезете вечер и да се забавлявате с другари в бар или дискотека и така нататък Можем да изброяваме доста, само че смисълът е явен. Нищо от това през днешния ден не е толкоз елементарно. Пандемията ни научи да не одобряваме каквото и да е за даденост, по тази причина се опитвайте да цените дребните неща и да им се радвате.

Вашите страсти се дефинират от това, което избирате да видите.

Без значение кой сте, какво вършиме и към коя част от света принадлежите, постоянно виждате това, което желаете да видите. Ако търсите причина да се оплаквате, ще намерите доста неща към себе си, които не са по този начин, както ви се желае. Ако търсите щастието, ще забележите доста елементи от живота си, които са причина за наслада. Не можете постоянно да контролирате света към вас, с цел да работи във ваша изгода. Пазарът може да се срине, да настъпи естествено злополучие или да се случи вирусна зараза, както сега. Това, което можете да контролирате, е по какъв начин реагирате на сходни бедствия, с цел да останете мощни. Вашата реакция към сходни обстановки е това, което ви дефинира.

Извън здравословния аспект, който безспорно е най-съществен, всеки самичък избира по какъв начин да реагира на компликациите и на рестриктивните мерки, пред които е изправен. Дали ще позволим нещо да унищожи душeвността ни или да ни направи по-силни, зависи единствено от нас и от метода, по който гледаме на живота. Колкото и да не ни се има вяра през днешния ден, рано или късно всичко това ще остане зад тила ни, само че уроците, на които ни научи пандемията, ще останат с нас вечно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР