Коронавирусът е способен да причини химичен пневмонит, заяви началникът на

...
Коронавирусът е способен да причини химичен пневмонит, заяви началникът на
Коментари Харесай

Експерти: Хелият помага при лечение от коронавирус

Коронавирусът е кадърен да аргументи химичен пневмонит, съобщи началникът на отделението по болнична терапия на педиатричния факултет на Руския народен научноизследователски медицински университет „ Н. И. Пирогов “, пулмолог, учен на Руската академия на науките Александър Чучалин.

" Химичният пневмонит не е пневмония, а проникването на вируса в долните дихателни пътища, дифузно увреждане на алвеолите, когато се разлее хиалуронова киселина, което запълва пространството и предизвиква кислороден апетит ", съобщи Чучалин по време на среща с съветския президент Владимир Путин.

Според него съдовете реагират на химичен пневмонит със конвулсии и кръвни съсиреци.
" Когато патологът каже, че няма бял дроб, той значи, че няма алвеоли. Няма детайл, в който да се случи продан на газ заради формиране на тромби ", изясни специалистът.

Чучалин акцентира, че в този случай изкуствената вентилация на белите дробове е неефективна и пораждат компликации при използването на реанимационните способи.
Според пулмолога, кислородният апетит при пациент може да бъден омекотен посредством хелий. 

" Хелият в действителност може да помогне не при пневмония, само че на ранен стадий от диагнозата на тези пациенти. <...> Например, термичен хелий: при температура 60-70 градуса вирусното натоварване спада с 70% ", уверен е лекарят.
Той също по този начин означи смисъла на компютърната томография, която ви разрешава да идентифицирате скрити процеси в белите дробове.

" Рентгенологът написа “матирано стъкло ” и никой не знае какво е това. А матираното стъкло е хиалуронова киселина, която се разлива, когато алвеолите са развалени ", сподели Чучалин.

В допълнение, азотният оксид е подобаващ за лекуване, защото понижава вазоспазма и да се бори с кръвните съсиреци, които се образуват в капилярите.
Той означи, че в Русия е належащо да се промени парадигмата на лекуването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР