Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Адвокат на Цветан Василев и Гебрев е в ареста - ръководил група за пране на пари

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на трима столични юристи и на чиновник в адвокатска адвокатска фирма за присъединяване в проведена незаконна група, основана за пране на пари. Ръководител на групата е един от юристите на мажоритарния притежател на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) Цветан Василев - Лазар Караделиев. Той съставлява ползите и на оръжейния предприемач Емилиян Гебрев.

В формалното известие на прокуратурата той е упоменат единствено с букви, а импровизирано се твърди, че с изключение на него упрекнати са Стоян Стоянов и Ивайло Боев.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от 2014 година, оповестяват от държавното обвиняване. За користните си цели участниците употребявали следени от тях юридически лица, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони - разполагащи с открити сметки в български банки.

Пълномощници на тези компании теглили или нареждали преводи по избрани сметки на средства, добити от незаконна активност. По искане на прокуратурата на 17 март спецсъдът е наложил най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на посочения за началник на групата - юрист Лазар Караделиев.

На другите двама адвокати са избрани гаранции в размер на по 150 000 лева Служителят в адвокатска адвокатска фирма е с парична гаранция от 50 000 лв..

Определението на Специализирания углавен съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативния профилиран углавен съд.

Решението на съда е взето съгласно новите правила, които важат за разглеждане на ограничения за неотклонение по време на изключителното състояние - в наличието единствено на упрекнатите, техните юристи, прокуратурата и правосъдния състав.

Адвокат Карадалиев е един от бранителите на Цветан Василев, който е в Белград. Представлява и притежателя на оръжейната компания ЕМКО и на " Дунарит " - Емилиян Гебрев. Прокуратурата проверява опит за ликвидиране посредством отравяне на Гебрев, на неговия наследник Христо и индустриалния шеф на предприятието им ЕМКО Валентин Тахчиев.

В средата на февруари антикорупционната комисия внесе иск в Софийския градски съд за над 2.8 млн. лева е против юрист Лазар Караделиев, който е получил пари, без да е правил юридически или други услуги на сдружение, което му е изплатило хонорар без документи.

Караделиев бе притеглен като обвинен от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група. В средата на предходната година прокуратурата разгласи, че Василев поръчал на Караделиев да заплати 20 хиляди евро на следователя Надежда Куюмджиева, с цел да " реши правосъдните проблеми ". В началото на предходната година юрист Караделиев изясни, че следствието против него е " офанзива " от страна на прокуратурата поради следствието на отравянето на притежателя на " Дунарит " Емилиян Гебрев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Случаят "Гебрев " (34)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР