Корнелия Нинова си спечели няколкото минути слава. Каза каквото има

...
Корнелия Нинова си спечели няколкото минути слава. Каза каквото има
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Отпускат се 1.5 млрд. лв. за запазване на заетостта

Корнелия Нинова си завоюва няколкото минути популярност. Каза каквото има и без да събираме Народното събрание, единствено с цел да имат Българска социалистическа партия конференция. Това съобщи в утринния блок на БТВ финансовият министър Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва.

"Професионалният футбол се развива посредством търговски сдружения, които в този момент са лимитирани поради неналичието на спорт. Така логиката, е че всички футболни клубове могат да се възползват от схемата за поддържане на претовареност. Държавата може да направи преценка в границите на разпоредбите ", сподели още финансовият министър.

"Мярката 60/40 е за служащите и оптимално доста хора да запазят заетостта си. 70 000 души не са изгубили работата си поради мярката 60/40 ", разкри Горанов.

Над 61 000 чиновници ще запазят работните си места с помощта на мярката 60/40

"Даваме 1.5 милиарда лева за опазване на заетостта. Това не са ли безплатни средства? Как хората си показват безвъзмездните суми - да разхвърляме пари на жълтите павета от държавния аероплан? За предходната година страната е платила 25 милиарда лева заплати, в случай че раздаваме, какъв брой ще издържи стопанската система ", сподели още той.

"Самоосигуряващите се лица попадат като правна опция за безлихвените отсрочени заеми от Банката за развиване. Никой няма за цел да унищожава нищо. Кризата с ковид е на всички места и свари много хора неподготвени. Все още съм оптимист, че стоим добре в пандемичната рецесия ", съобщи финансовият министър.

"Ако сте били неточни към хазната, няма по какъв начин да получавате финансова помощ ", разяснява Горанов.

Горанов: 4,5 милиарда лв. запас ще бъде впрегнат в интерес на бизнеса и самонаетите лица

"Не можем да увеличим капитала на комерсиалните банки, използваме офисите им в цялата страна, с цел да имат всички хора достъп до заемите ", сподели още той.

"Системата с грантовете не работи до безспир. Не можем да разясняваме безвъзмездните средства безпределно. Няма да могат да получат безлихвени заеми единствено хората, които не са в усложнение. Има разнообразни проблеми, работим по нови ограничения непрекъснато със общественото министерство. Готвим се и за взимането на дълг, с цел да имаме сигурни заплати за военните, учителите и други ",

Горанов с значими разяснения за разсрочването на заемите

Според финансовия министър карантинните ограничения ще останат за по-дълго време, само че изключителното състояние е задоволително удължено до 13май.

"Мисля, че в този момент е добър миг за чакалнята на Еврозоната ", приключи Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР