Корнелия Нинова обясни от парламентарната трибуна мотивите на БСП да

...
Корнелия Нинова обясни от парламентарната трибуна мотивите на БСП да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП в кабинета е гарант за социална справедливост

Корнелия Нинова изясни от парламентарната естрада претекстовете на Българска социалистическа партия да се включи в четворната коалиция. Тя даде обещание още министрите, издигнати от соцпартията, да идват и да се регистрират постоянно пред Народното събрание. Нинова изреди и целите на социалистите, залегнали в програмата на кабинета, като измежду тях уточни безплатните детски градини и безплатните учебници за децата от 1 до 12 клас.

" Водени от разбирането, че сега България е изправена най-малко пред три рецесии, Българска социалистическа партия се включи интензивно в договарянията за сформиране на ново държавно управление и устойчиво болшинство в Народното събрание, които да стартират същинската смяна, съобщи соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя се обърна към ГЕРБ, че откакто " преди пет години ни прекарахте през огън и вода ", през днешния ден с нищо не можете да ни изненадате или уплашите ". И напомни, че предходните ръководещи желали да изпращат в Сибир социалистите.

" Искам да поздравя Кирил Петков и Асен Василев за напъните, които поставиха през последните седмици ", направи комплимент към двамата водачи на Политическа партия бъдещата вицепремиерка с ангажимента, че не хвали постоянно.

" Ние одобряваме присъединяване си в този кабинет като поръчител за обществена политика, за обществена правдивост и като поръчител за грижа за хората ", съобщи още Нинова.

И тя на собствен ред, въпреки и изпреварена от Кирил Петков, се причисли към обещанието за пенсиите. " Щастливи сме да кажем, че няма да има пенсионер под линията за беднотия ", посочи Нинова.

" И най-сетне нашето огромно предпочитание да ядем българска, чиста храна, ще стане. Защото взехме решение да понижим вноса на непозната продукция за сметка на българското земеделие ", добави тя.

" Нашата цел да имаме здрав и просветен български народ, който работи и изкарва обективни заплати и пенсии, върви по чистата българска земя и диша чист въздух, е на път да се сбъдне. Нашата цел децата да натрупат не просто количествено, а качествено обучение, е на път да се сбъдне. Е, малко ли е това, с цел да се съгласи Българска социалистическа партия за България да взе участие в подобен кабинет? ", попита Нинова от трибуната.

Тя разяснява, че Българска социалистическа партия няма да не помни и крайната си цел - за смяната на модела. За да може вместо еднолична власт и задкулисие, да има бистрота и почитание сред институциите, акцентира Корнелия Нинова.

" Ще дадем всичко от себе си да стане факт това, което сте чули от нас като съпротива на ГЕРБ, да стане действителност в ръководството на България ", пое заричане Нинова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР