Кори Гоф е само на 17 години, но след като

...
Кори Гоф е само на 17 години, но след като
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Кори Гоф

Кори Гоф е единствено на 17 години, само че откакто още на 15 отстрани петкратната шампионка Винъс Уилямс в дуел от първи кръг на шампионата Уимбълдън, към този момент всички знаят името ѝ.

Дори галено я назовават Коко. Тя е същинска тенис звезда, чупи върхове с всяка своя последваща среща, бие съперничките си с лекост и основава без проблем новата история на тениса.

Тепърва ще се написа и приказва за нея, само че като за начало се запознайте с 10 любопитни обстоятелството за това момиче-феномен.

1. Стартът

Гоф е родена на 13 март 2004 година в Атланта, Джорджия. Започва да играе тенис на седемгодишна възраст. Тренира в академията в Делрей Бийч, Флорида. Когато става на 11 години, тя е определена от тогавашния треньор на Серина Уилямс – Патрик Муратоглу, да се образова с него във Франция.

A post shared by Coco Gauff (@cocogauff) on Aug 16, 2017 at 1:30pm PDT

2. Родителите

Баща ѝ е някогашен баскетболист на университета Джорджия Стейт, а майка ѝ е била гимнастичка в университета на Флорида Стейт. Семейството се мести от Атланта във Флорида, когато Кори е на седем, с цел да дадат подтик на тенис кариерата ѝ. Сега тя тренира в академията на сестрите Уилямс.

3. Идолите

За младата тенисистка, сестрите Уилямс са идоли. Когато е на 8, татко ѝ я изненадва с билет за първия ред за мач на Винъс Уилямс. След мача тя даже съумяла да вземе подпис от нея. По думите ѝ, тя не би постигнала нищо без сестрите Уилямс.

A post shared by Coco Gauff (@cocogauff) on Sep 21, 2016 at 7:06am PDT

4. Особеностите

Известна измежду околните и приятелите си като Коко, тя е висока 176 сантиметра и играе с дясната ръка.

5. Малка и единствена

Когато е на 13, Роджър Федерер я трансформира в единствената жена в мениджърската си организация “Team8 ”.

A post shared by Coco Gauff (@cocogauff) on Jun 29, 2017 at 10:44am PDT

6. Дебютът

Кори Гоф дебютира в Големия шлем с една година по-рано в съпоставяне със Серина – на 15 години и 4 месеца. Това е безспорен връх.

7. Изключението

Тенисистките на възраст 15 години нормално са лимитирани до 10 шампионата годишно. Въпреки това, максимумът на Гоф е повишен до 14, след положителни резултати предходната година.

A post shared by Coco Gauff (@cocogauff) on Jun 1, 2019 at 9:09pm PDT

8. Успехите

Преди две години тя стига до финала на девическия US Open. През предходната пък печели “Ролан Гарос ” при по-малките. Тази година получава “уайлд кард ” за “Уимбълдън ”, защото мястото ѝ в ранглистата – №301, не разрешава присъединяване даже на квалификации. Коко научава това по имейл, до момента в който в това време пазари по интернет. Изобщо не е очаквала. На квалификациите тя не просто няма загуба, само че даже и не изпитва компликация да надвие съперничките си.

9. Скоростта

На шампионат в Ню Йорк Кори Гоф извършва сервис с респектиращите 193 км/ч. За съпоставяне, най-бързите начални удари при дамите вървят към 210 км/ч.

A post shared by Coco Gauff (@cocogauff) on Jul 9, 2019 at 9:52am PDT

10. Мачът

След края на историческия дуел с Винъс Уилямс, сълзи потичат от очите на Гоф, която е в потрес от случилото се. Тя побеждава идола си с 6:4, 6:4 единствено за 79 минути. Признава, че не е плакала по този начин, откогато е гледала “Отмъстителите: Краят ” и Железният човек починал.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР