Корейският институт по храните променя в малки граници традиционната корейска

...
Корейският институт по храните променя в малки граници традиционната корейска
Коментари Харесай

Какво ще ядат олимпийските спортисти в ПьонгЧанг

Корейският институт по храните трансформира в дребни граници обичайна корейска храна, с цел да отговори на усета на задграничните гости за идните Зимни олимпийски игри в ПьонгЧанг, които ще се проведат в интервала 9 - 25 февруари.

Опитният корейски експерт по хранене Чо Чо Сук (Cho Cho Sook) показва менюто за зимните олимпийски игри, оповестява Koreaboo.

Спортистите от целия свят ще тестват изящната питателна пилешка женшен чорба, наречена Samgyetang .

 Samgyetang

Samgyetang

За всички, които не могат да ядат пикантна храна, в ПьонгЧанг са подготвили Triple White Kimchi, неподправената версия на Kimchi (Кимчи) , която е маринована с ябълков и крушов сос . Кимчи е едно от главните обичайни ястия на корейската кухня. Приготвя се от ферментирали зеленчуци , най-много зеле , което прилича доста българското кисело зеле, само че с доста добавени подправки - пикантен червен пипер, сок от чесън и лук, домати и други.

 Kimchi

Kimchi

Традиционното Bulgogi също ще бъде осъвременено, като ще се сервира във вид на хапки. Bulgogi от корейски " пулгоги ", безусловно " огън месо ", е печени на скара/грил или на фурна мариновани филийки говеждо или свинско месо.

 Bulgogi

Bulgogi

За феновете на морските блага, са подготвили грилована сайда (вид треска) с варен ориз на пара като част от менюто.

 Снимка 337675

Вероятно най-известното корейско ядене Bibimbap (Бибимбап) също ще бъде във преобразен вид, като ще се сервира увито в пресована елда и картофена обвивка. Бибимбап (изговаря се Пибимбап) в дословен превод значи " мешан ориз " или " мешана храна " . В автентичен вид е примес е от ориз със зеленчуци и месо , което се слага от горната страна.

 Bibimbap

Bibimbap

От изданието настояват, че и на обичайното корейското сладко-солено ядене от пържени нудели и зеленчуци Japchae ще се даде малко по-различен образ.

 Japchae

Japchae

Олимпийците от целия свят ще имат опцията да опитат и да се насладят на фината корейска кухня по време на идните Зимни олимпийски игри.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР