Корея и Йордания направиха един от мачовете на турнира дотук

...
Корея и Йордания направиха един от мачовете на турнира дотук
Коментари Харесай

Секунди не стигнаха на Малайзия за историческа точка - първа от 43 години

Корея и Йордания направиха един от мачовете на шампионата дотук в Купата на Азия
Бахрейн разруши 33 милиона малайзийски сърца с гол в петата минута на добавеното време за 1:0 в мач от шампионата за Купата на Азия.

Вкара Али Мадан, дясното крило. Той няма гол за родината от 3 години, само че през днешния ден ориста го избра за воин.

И до момента в който бахрейнските играчи честваха успеха, малайзийците плачеха по терена. Точката щеше да е извънредно влиятелна, а и историческа по някакъв метод.

Малайзия няма точка в шампионата за Купата на Азия от 1980 година След това единствено един път въобще съумя да се класира за финалите - и то, тъй като бе един от домакините през 2007 година, като записа три загуби с голова разлика 1:12.

Толкова дребен е като статут и обичаи този тим за най-населения континент. Преди дни съставът бе разрушен с 0:4 от Йордания, а последният му мач в групата е против един от грандовете на Азия - отбора на Южна Корея.

Днес корейците измъкнаха 2:2 с Йордания в другия мач в групата, като автогол на Язан ал Араб в последните секунди им донесе точката.

Сон Хюн Мин вкара от дузпа в 9-ата минута, само че два гола още до почивката обърнаха резултата. Пак автогол - само че на корееца Парк, изравни за 1:1, а Язан ал Наймат вкара за 2:1.

Така в групата Йордания и Корея имат по 4 точки, Бахрейн е с 3, а неутешимите малайзийци нямат точка.

Последните мачове в групата на 25 януари:

Йордания - Бахрейн, Корея - Малайзия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР