Корбейн Шулц е обвинен, че е влязъл в заговор с

...
Корбейн Шулц е обвинен, че е влязъл в заговор с
Коментари Харесай

Американски военен е арестува за шпионаж, изнасял тайни за ХАЙМАРС

Корбейн Шулц е упрекнат, че е влезнал в скрит план с чужденец, който живее в Хонконг и работи за геополитическа компания в странство
Американските управляващи оповестиха, че са арестували боен анализатор от разузнаването на армията, който е упрекнат в скрит план да продава отбранителна информация от сензитивно естество на непознат жител, съобщи ДПА.

Военнослужещият, Корбейн Шулц, е упрекнат в " скрит план за приемане и откриване на информация за националната защита, изнасяне без лиценз на механически данни, свързани с отбранителни артикули, скрит план за експорт на отбранителни артикули без лиценз и подкупване на държавен чиновник ", се споделя в изказване на американското министерство на защитата, оповестява Българска телеграфна агенция.

Шулц е упрекнат, че е влязъл в скрит план с непознат жител, който твърдял, че живее в Хонконг и работи за основана в чужбина геополитическа консултантска компания, за откриване на информация, обвързвана с националната защита на Съединени американски щати.

Информацията, споделена с непознатия жител, е включвала " документи, свързани с високомобилната артилерийска ракетна система ХАЙМАРС (HIMARS), информация за хиперзвуково военно съоръжение, изследвания за бъдещото развиване на американските въоръжени сили, изследвания за огромни страни като Китай и резюмета на военни учения и интервенции ", се споделя в изказването на военното ведомство.

Наред с други неща Шулц, който е имал достъп до информация с гриф " Строго секретно ", е трябвало да събира също данни, свързани с евентуалните проекти на Вашингтон при положение на военно нахлуване против Тайван, се споделя в обвинителния акт.

Предполага се, че Шулц е взел участие в заговора с непознатия жител от юни 2022 година до вчерашния му арест, като в подмяна на документите и информацията военнослужещият е получил минимум 14 заплащания, които възлизат на сума от към 42 000 $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР