Корабът Царевна, който остана заложник на пристанището в Мариупол по

...
Корабът Царевна, който остана заложник на пристанището в Мариупол по
Коментари Харесай

Корабът Царевна пое към България след 8 месеца в Мариупол

Корабът " Царевна ", който остана пленник на пристанището в Мариупол по време на сраженията сред украинци и руснаци, пое пътя към България след 8 месеца, по време на които беше заклещен на непознатия порт. Днес плавателният съд е отплавал от пристанището на присъединената от Русия украинска територия на непризнатата Донецка национална република. За отплаването му оповестиха пред корабните мениджъри на компанията оператор на кораба.

В момента плавателният съд се намира в Керченския пролив и изчаква, след което ще продължи пътя си към България. Очаква се " Царевна " да дебаркира във Варна на следващия ден.

Началото на военните дейности на Русия против Украйна завариха " Царевна " в пристанището на Мариупол. Голяма част от екипажа съумя да се изтегля, откакто военните дейности се водиха наоколо до кораба, а следите от осколки личаха по металната облицовка на съда.

15 от моряците, българи дружно с един украинец, бяха изведени последни от екипажите на непознатите плавателни съдове на врата. Самите те описаха, че са ги евакуирали руснаците и локалните управляващи, до момента в който тогавашният ни министър председател Кирил Петков твърдеше, че интервенцията е извършена от българското външно министерство и службите. Правителствен аероплан докара моряците от Сочи, съпровождаше ги Лена Бориславова, а Петков ги посрещна във Варна.

Още през юни локалните управляващи оповестиха, че българският транспортен съд " Царевна " приключва техническата си подготовка и оформя документите си за овакантяване на пристанището в Мариупол, само че беше освободен да отпътува едвам на деветия месец. Чакането се наложило, с цел да бъдат извадени всички потопени парчета от кораби в акваторията на пристанището по време на борбата преди няколко месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР