Кораб за спасяване на мигранти, използван от германска неправителствена организация,

...
Кораб за спасяване на мигранти, използван от германска неправителствена организация,
Коментари Харесай

Италианската брегова охрана задържа германски кораб, спасяващ мигранти

Кораб за избавяне на мигранти, употребен от немска неправителствена организация, е арестуван в Сицилия от италианската брегова защита, която го е уличила в хипотетични нарушавания на разпоредбите за сигурност и на нормите за запазване на околната среда, съобщи Асошиейтед прес.
В изказване на бреговата защита се показва, че инспектори са открили 23 "нередности ", в това число някои задоволително съществени, с цел да бъде издадена правосъдна заповед за задържането на кораба "Сий ай " в пристанището на Палермо, до момента в който изброените проблеми не бъдат отстранени.
Миналия месец корабът смъкна на сушата в друго сицилийско пристанище повече от 400 пасажери, които са били избавени от ненадеждни лодки на трафиканти в Средиземно море.
Според бреговата защита "Сий ай " не разполага с задоволително съоръжение за избавяне, с цел да изтегля безвредно повече от 27 души при положение на изключителна обстановка на борда.
"По създание аргументът постоянно е еднакъв ", уточни в изказване ръководителят на организацията "Сий ай " Горден Ислер и добави: "Германските избавителни кораби постоянно избавят толкоз доста хора от удавяне, а нямат нужното узаконяване за сходна филантропична работа ". Той назова причините на италианските управляващи "гротескни ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР