Кораб на испанските военноморски сили плава с пълна скорост към

...
Кораб на испанските военноморски сили плава с пълна скорост към
Коментари Харесай

Испания разследва отвличането на българския кораб „Руен“


Кораб на испанските военноморски сили плава с цялостна скорост към комерсиалния транспортен съд „ Руен “, плаващ под малтийски байрак, който може да е бил похитен от пирати край Сомалия, оповестиха от силите на Европейския съюз за битка с пиратството в Сомалия, съобщи „ Ройтърс “.

Съвместният действен център на EUNAVFOR в Испания получи сигнал за " хипотетичния похитен от пирати транспортен съд " „ Руен “, който се намира на към 500 морски благи източно от остров Сокотра, край крайбрежията на Сомалия, и добави, че испанският боен транспортен съд „ Виктория “ е изпратен на мястото на събитието " за събиране на повече информация и преценка на по-нататъшните дейности ".

" EUNAVFOR продължава да следи за това и за други неотдавнашни събития, свързани с пиратство, в зоната на интервенциите - северозападната част на Индийския океан и Червено море. "

Силите прибавиха, че координират дейностите си с по-широките интернационалните военноморски сили Combined Maritime Force.

Британската компания за морска сигурност " Амбрей " съобщи, че съгласно нея " Руен " е бил похитен от пирати.

Британският морски орган UKMTO съобщи, че е получил отчет от чиновник по сигурността на кораба, който счита, че екипажът към този момент не управлява плавателния съд, който сега се е насочил към Сомалия.

Според данните в обществената база данни за корабоплаването Equasis, " Руен " се ръководи от българското Параходство " Българско морско мореплаване ".

За финален път плавателният съд е бил забелязан да се движи в намерено море и да плава към Сомалия в 14:26 ч. по Гринуич, съгласно данните за следене на кораби в LSEG.

Ако това се удостовери, това ще бъде първото похищение на транспортен съд с присъединяване на сомалийски пирати от години, откакто напъните на интернационалните военноморски сили за битка с пиратството стопираха сходни завладявания в Аденския залив и Индийския океан.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР