Копаенето на криптовалути, което изисква огромни количества ток, предизвика енергийна

...
Копаенето на криптовалути, което изисква огромни количества ток, предизвика енергийна
Коментари Харесай

Копаенето на криптовалути предизвика енергийна криза в Казахстан

Копаенето на криптовалути, което изисква големи количества ток, провокира енергийна рецесия в Казахстан. Електроразпределителна компания на страната KEGOC разгласи, че ще стартира да ползва скица за нормирано подаване на ток към 50-те регистрирани компании за копаене на виртуални валути. Дотук се стигна откакто високото търсене на електрическа енергия през октомври докара до спешно спиране на три електроцентрали, предава Financial Times.

Миньорите, както се назовават бизнесите за копаене на криптовалути, ще бъдат и първите изключени от мрежата, в случай че още веднъж се стигне до претоварване, прибавят от компанията.

Енергийният министър на Казахстан пресметна, че търсенето на електричество е скочило с 8% от началото на актуалната 2021 година, по отношение на обичайното годишно нарастване от 1-2%. В шест района на страната са регистрирани спирания на електроподаването единствено през месец октомври.
Изкарва ли пари копаенето на криптовалути в наши дни?
Копаенето на криптовалути в наши дни е бизнес, който генерира съществени приходи. Преводите на стойност под формата на виртуални валути за...

Власти и наблюдаващи отдават спиранията на нарастването на броя нерегистрирани миньори в страната, които нелегално копаят криптовалути от домовете си и даже от заводите си.

Войната на Китай против криптовалутите частично е. Търсенето на ток стартира да пораства в страната откакто при започване на тази година компании за копаене на криптовалути започнаха всеобщо пренасяне на интервенциите си от Китай в посока Казахстан. Това се повтори когато през май Китай разгласи за нелегално копаенето на виртуални валути на територията си.

Електричеството в Казахстан е относително на ниска цена, което предизвика доста миньори да реалокират интервенциите си там, защото, страната граничи с Китай, а облагите ще са даже по-високи, поради ниските разноски за ток.

Казахстан се пробва да компенсира дефицита на електричество. Страната се обърна към съветски енергийни компании, които да доставят нужното количество, като също така ще полза записаните миньори с спомагателна такса в размер на 1 тенге (около 0.0023 щатски долара) за всеки нужен киловатчас от началото на идната 2022 година.
Колко ток гълта копаенето на криптовалути?
Копаенето на криптовалути закупи всеобща известност през последните години. Според някои, блокчейн системата е знак на финансова сво...

И двете ограничения ще лишават време, което значи, че или миньорите би трябвало да понижат добива на виртуални валути, или би трябвало да се ориентират към пренасяне на оборудването си някъде другаде.

Същестсуват и опасения, че управляващите в Казахстан не са откровени по отношение на казуса. Лука Анчеши, представител на University of Glasgow, разяснява пред The Times, че Казахстан употребява копачите на криптовалути като изкупителна жертва по отношение на проблемите с електропреносната си мрежа.

Така или другояче, високото търсене на ток вследствие на копаенето на криптовалути може да се окаже евентуален проблем и за други страни в бъдеще.

Още:

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР