Координираната информационна атака срещу Москва има за цел да дискредитира

...
Координираната информационна атака срещу Москва има за цел да дискредитира
Коментари Харесай

Москва обвини Запада в опит да дискредитира изискванията за сигурност

Координираната осведомителна офанзива против Москва има за цел да дискредитира справедливите претенции на Русия за гаранции за сигурност, оправдавайки геополитическите желания на Запада, се споделя в изказване на съветското външно министерство по отношение на огромната дезинформация на западните медии за съветската " инвазия " в Украйна.

Дипломатическото ведомство уточни, че в края на 2021 - началото на 2022 година световното осведомително пространство е било изправено пред невиждана по своя мащаб и трудност медийна акция, чиято цел е да убеди международната общественост, че Руската федерация сякаш приготвя инвазия на територия на Украйна, съобщи ТАСС.

„ Това досие събира и документира някои от най-известните подправени изявления в западните медии. Те са доказателство, че против Москва се води координирана осведомителна офанзива, ориентирана към подкопаване и дискредитиране на справедливите претенции на Русия за гаранции за сигурност, както и оправдаване на геополитическите желания на Запада и военното развиване на територията на Украйна ", се споделя в известие на съветската дипломатическа работа.

На площад „ Смоленская “ те показаха, че „ медиите, обратно на стандартите на честната публицистика, популяризират откровена дезинформация, правят операции, с цел да вкарат в публичното мнение тезата за нападателните планове на Москва “.

„ В същото време бяха пренебрегнати подробните и аргументирани пояснения на съветски публични лица, по-специално многократните уверения в уговорката на Русия към спокойно дипломатическо споразумяване на рецесията в Украйна въз основа на Минския пакет от ограничения, препратки към националния суверен, правото на страните да преразположат своите въоръжени сили на тяхна територия, както и изказвания за защитителен темперамент на военните учения, провеждани взаимно с въоръжените сили на Беларус. Освен това опасенията на Москва бяха пренебрегнати, което демонстрира, че точно Западът придвижва военната си инфраструктура до границите на Русия, дава военно-техническа помощ на Украйна, въоръжава я, изпраща свои военни инструктори, организира огромни и рискови военни учения “, означиха от министерството.

Те също по този начин показаха, че в действителност западните медии обслужват политическия ред на своите държавни управления, координираха възпроизвеждането на подправена информация, участваха в пълномащабна осведомителна война.

Дипломатическото ведомство настрана обърна внимание на позицията на публични лица на западните страни в подтекста на огромна дезинформационна акция против Русия. „ Те по всевъзможен метод заобикалят да му дадат вярна оценка, като по този метод в действителност удостоверяват присъединяване си във имитации и пълнежи. Показателни в този подтекст са изказванията на представителя на външната работа на Европейски Съюз Питър Стано по отношение на обстановката към гафа на Bloomberg за хипотетичното начало на нашествието на Русия в Украйна “, допълват от министерството. – Дори когато дезинформацията беше публично приета за такава от нейния източник, политикът, заставен да отговори на медиен въпрос, я дефинира като „ неточност с къс живот “. Тоест, разпознавайки очевиден фалшификат, той в действителност се опита да го оправдае с обстоятелството, че няма последици.

Така, подчертаха на площад Смоленская, „ можем да приказваме за интрига на управляващите на западните страни и медиите за ескалиране на изкуствено напрежение към Украйна посредством всеобщо и координирано струпване на погрешна информация в геополитически ползи, по-специално за да отклонят вниманието от личните си нападателни дейности. "

Руското министерство на външните работи цитира доста образци за огромна дезинформационна акция от западните медии. На първо място, на площад Смоленская вниманието беше привлечено от американските медии.

От Министерство на външните работи подчертаха, че тонът на цялата акция предстоящо се задава от най-цитираните запаси от Съединени американски щати, естеството на изявленията на които „ се поддържа съзнателно експресивно “. От ведомството обърнаха внимание на обстоятелството, че „ особена роля в тази активност заема осведомителна организация Bloomberg, която е тясно обвързвана с американския политически естаблишмънт, който в последно време беше два пъти белязан с непотвърдени съзнателни имитации, които трябваше да бъдат опровергани на най-високо ниво.”

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР