Координаторът на екипа за реакция срещу Covid-19 на Белия дом

...
Координаторът на екипа за реакция срещу Covid-19 на Белия дом
Коментари Харесай

САЩ ще инвестират 3 млрд. долара във веригата за доставки на Covid ваксини



Координаторът на екипа за реакция против Covid-19 на Белия дом - Джефри Зайнц съобщи в четвъртък, че през идващите седмици държавното управление на Съединени американски щати ще влага 3 милиарда $, с цел да даде опция на производителите на ваксини да прибавят нови индустриални линии и индустриални мощности.

" Увеличаването на производството на ваксини изисква вложение в цялата верига на доставки: от липиди до флакони и спринцовки. Тези 3 милиарда $ инвестиция във нашата верига за доставки на ваксини ще основат хиляди добре платени работни места в Америка и ще укрепят дълготрайните ни качества да реагираме на бъдещи закани ", сподели Зайтц.

Увеличаването на потенциала за произвеждане на ваксини също по този начин ще разреши по-големи дарения за трети страни по света, което от своя страна ще способства за преустановяване на световната пандемия.

Джеф Зайнц акцентира, че съгласно данните на Организация на обединените нации, Съединени американски щати са дарили повече дози на Covid ваксини, в сравнение с всички други страни взети дружно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР