Концертният спектакъл Приказка за двама“ ще бъде поставен на сцената

...
Концертният спектакъл Приказка за двама“ ще бъде поставен на сцената
Коментари Харесай

Романтика и красива музика с Еделина Кънева и Орлин Горанов в „Приказка за двама“ в сряда

Концертният театър „ Приказка за двама “ ще бъде подложен на сцената на Бургаската опера в сряда. От 19:00 часа публиката ще съпреживее щастливи мигове на допир с изкуство от висока проба . На сцената ще излязат едни от най-обичаните български артисти – Орлин Горанов , който ще направи дует със сопраното Еделина Кънева . От една година тя е и шеф на Националния музикален спектакъл „ Стефан Македонски “. 

Приказка за двама. Снимка: Бургаска опера

Концертният план „ Приказка за двама “ е една от най-романтичните музикални стратегии звучи под оркестровия акомпанимент на музикантите от Бургаската опера , а зад диригентския пулт е темпераментният маестро Деян Павлов , който е чест и мечтан посетител диригент на редица концерти и спектакли на Бургаската опера – той дирижира при цялостна зала оперетата „ Цигански барон “ – на спектакъла на 5 октомври тази година, с който публично бе открит Сезон 2023/ 2024 на бургаския културен институт.

Музикално-сценичният план към този момент втора година е представян с огромен триумф в редица подиуми в България – в Сливен, Благоевград, Пловдив, Карлово, Русе и Плевен, през месец октомври гостува в Разград, Добрич и Русе, предстоят концерти в Несебър и Плевен.

На сцената на Бургаската опера в сряда един от най‐успешните театрални тандеми – Орлин Горанов и Еделина Кънева, ще подари на публиката неувяхващите усеща и безконечните послания на вълнуващи арии и дуети от мюзикълите „ Котките “, „ Фантомът на операта “, „ Целуни ме, Кейт “, „ Моята прелестна лейди “, „ Човекът от Ла Манча “, „ Singing In The Rain “, както и трансформиралата се в емблема „ Светът е за двама “.

В отлично селектираната стратегия звучат и известната „ Con te partiro “ , изпълнявана от Андреа Бочели, както и композицията, дала името на концерта – „ Приказка за двама “ /музика и аранжимент – Митко Гидишки, текст – Матей Стоянов/. Безспорните експерти Еделина Кънева и Орлин Горанов анонсират всяко от осъществяванията – освен давайки информация за изпълняваните творби, само че и зареждайки с въодушевление и придавайки интимна атмосфера на събитието.

Подбраната селекция от световноизвестните мюзикъли и известни песни е под отличния оркестров акомпанимент на музикантите от Държавна опера – Бургас. Те извършват – с усет, жанр и отлично изцяло звучене, и независими оркестрови композиции – Увертюра от мюзикъла „ Моята прелестна лейди “, известния „ Валс №2 “ от Шостакович и други.

Комбинацията от всички съставни елементи на концерта – известни и обичани солисти, отличен оркестър и първокачествен диригент, са гаранция за една вълшебно прекарана вечер в среща с вълнуващите послания на музиката на „ Приказка за двама “ на 15 ноември. Концертната демонстрация с приказно име е една нужна глътка романтика в комплицираната модерна действителност .

Билети за „ Приказка за двама “ – на касата на Операта, каса „ Часовника “, както и в мрежите на Grabo – https://grabo.bg/burgas/orlin-goranov-0qqnz8 и Eventim – https://www.eventim.bg/bg/bileti/drzhavna-opera-burgas-zala-opera-burgas-1374049/performance.html.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР