Концерт СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА на ХИЛДА КАЗАСЯН и Плевенска

...
Концерт СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА на ХИЛДА КАЗАСЯН и Плевенска
Коментари Харесай

Хилда Казасян и Плевенската филхармония с концерт в Добрич Световното кино в музиката

Концерт " СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА " на ХИЛДА КАЗАСЯН и Плевенска филхармония, който е в партньорство с община Добрич, ще бъде показан на 30-ти октомври, от 19:00 часа.

След големия триумф на програмата " Да послушаме кино ", включваща едни от най-популярните тематики от български филми, която препълни огромните подиуми в България и беше отличена с наградата " Кристална лира " за върхови достижения в региона на българското музикално изкуство, планът продължава с музика от международното кино, който заради огромния интерес и многото запитвания, ще представим още веднъж във обичаната ни Добрич. Концерта включва определени кино тематики от обичани знакови филми, в напълно нов аранжимент за оркестър, джаз бенд и солисти.Аранжиментите и за този план са дело на маестро Христо Йоцов.

Концерт-спектакълът " Световното кино в музиката " показва музикална стратегия от филмовите ленти - " Имало едно време в Америка ", " Кръстникът ", " Убий Бил ", " Кабаре ", " Флашданс ", " Хубава жена ", " Приятели ", филмите на Чарли Чаплин ( " Модерни времена " ), музиката на Джон Уилямс от " Междузвездни войни ", " Хари Потър " и доста други.

На сцената, с изключение на цялостният оркестърът на Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите ХИЛДА КАЗАСЯН, ТЕОДОСИЙ СПАСОВ и ВАСИЛ ПЕТРОВ, ще бъдат и едни от най-хубавите джаз музиканти в България:

Христо Йоцов - барабани
Живко Петров - пиано
Димитър Карамфилов - контрабас
Михаил Йосифов - тромпет

Събитието включва и мултимедия на голям кино екран над концертния подиум, готова от Васил Къркеланов в синхрон с програмата, с което музиката още по-силно се вплита с филмовото изкуство.

" Изключително щастлива съм да представим още веднъж най-новата си стратегия този път със Световната кино музика точно пред публиката в Варна, която с подобен екстаз и чувство за същинска любов посрещна предходната наша стратегия с едни от най-красивите музики от българското кино. Заедно с цялостния състав на Плевенска филхармония сме ви подготвили още веднъж един същински театър включващ музика и фрагменти от незабравими кино ленти, започвайки от гениалния Чарли Чаплин, с цел да стигнем до сериалите, които всеки от нас е гледал най-малко веднъж. Наши специфични посетители още веднъж ще бъдат фантастичните Теодосий Спасов и Васил Петров. Всеки в неговата си незаменима роля. Очаквам ви с голямо неспокойствие да изживеем дружно това толкоз вълнуващо за нас прекарване на 29 октомври в Зала 1 на ФКЦ ", споделя Хилда Казасян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР