Десетки балони с цветовете на знамето на Европейския съюз /синьо

...
Десетки балони с цветовете на знамето на Европейския съюз /синьо
Коментари Харесай

Балони с цветовете на знамето на Европейския съюз полетяха от Дунав мост при Русе

Десетки балони с цветовете на знамето на Европейския съюз /синьо и жълто/ полетяха към небето по случай 9 май – Деня на обединена Европа. Инициативата е по концепция на регионалния шеф на Русе Драгомир Драганов, а балоните бяха пуснати от чиновници на Областната администрация и Окръжния съвет в прилежащо Гюргево. На събитието, което се състоя на Дунав мост, участваха заместител регионалният шеф Георги Георгиев и изпълнителният шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева. Целта на самодейността беше да притегли вниманието на обществеността и да подсети на хората за европейските хрумвания и правила за независимост, народна власт и тъждество. Мястото на акцията също не беше определено инцидентно. То символизира връзката сред народите в Европа.

На тази дата означаваме и 22 години от основаването на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ с изпълнителен шеф Лили Ганчева. За повече от две десетилетия тя работи непрекъснато за трансграничното съдействие във всичките му аспекти в общия крайдунавски район.

Припомняме, че през целия ден през днешния ден още веднъж по гледище на регионалния шеф Драгомир Драганов от Градския часовник на всеки кръговиден час звучи химнът на Европейския съюз – „ Одата на насладата “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР