След седмица затишие, грузинските власти обявиха, че са арестували шестима

...
След седмица затишие, грузинските власти обявиха, че са арестували шестима
Коментари Харесай

След седмица затишие: Грузинските власти арестуваха шестима протестиращи

След седмица мъртвило, грузинските управляващи оповестиха, че са арестували шестима души за нахлуване над служители на реда и нанасяне на вреди по време на митингите през последните седмици. Недоволството на младите грузинци бе подбудено от втория опит на ръководещите да прокарат законопроекта за " задграничните сътрудници ".

Законопроектът, който изисква организациите, получаващи повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като сътрудници на непознато въздействие, провокира големи митинги в южнокавказката страна. Проевропейски настроените гражданиго считат за властнически и въодушевен от Русия, която преди време също одобри сходна мярка, която на процедура прогони огромна част от НПО-тата от страната.

В изказване на Министерството на вътрешните работи се споделя, че полицията е употребила водно оръдие, сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, с цел да разпръсне тълпата по време на демонстрациите. Над 10 души, в това число служители на реда, са били приети в болница.

По време на празниците за православния Великден митингите затихнаха, само че деятели приканиха за нова вълна от манифестации, която да стартира в събота. Очаква се законодателите да гласоподават на трето и последно четене законопроекта в понеделник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР