Концерт по случай 60 години житейски път и 50 години

...
Концерт по случай 60 години житейски път и 50 години
Коментари Харесай

Стоян Господинов отбелязва юбилей с концерт на ансамбъл Добруджа“

 Снимка

Концерт по случай 60 години житейски път и 50 години на сцена на основния живописен началник на Професионален фолклорен отбор „ Добруджа “ Стоян Господинов ще се състои довечера от 18.30 часа в Летния спектакъл в Добрич. Той се провежда от Община Добрич и ансамбъла и е под патронажа на кмета Йордан Йорданов.

На сцената ще се показват ПФА „ Добруджа “, Представителна фолклорна танцова студия  „ Добруджа “, Фолклорен отбор  „ Бизоне “ - Каварна и клубовете за достоверен фолклор „ Добруджа “ и „ Жътвари “. Ще бъдат изпълнени фолклорни танци и песни от всички етнографски области на България. За всички фенове на българския фолклор са планувани и осъществявания на посетители от  Токио‚ Япония, които облечени в български национални носии ще зарадват феновете с български танци, изпълнени взаимно с ПФА „ Добруджа “.  Снимка

Стоян Господинов управлява още Представителна фолклорна танцова студия " Добружа ", основал е над 10 самодейни сформира и клубове за фолклор, хореограф и постановчик. След половин век на сцената той споделя, че любовта към българския фолклор се възпитава у децата. За това какво ще видят и чуят гостите на концерта довечера и какъв е пътят на един танцьор до него Стоян Господинов споделя пред Петранка Божкова.

 Снимка
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР