Контраинспекция на магистрала Хемус направи собственикът на Хидрострой Велико Желев.

...
Контраинспекция на магистрала Хемус направи собственикът на Хидрострой Велико Желев.
Коментари Харесай

И Велико Желев с инспекция на Хемус. Проговори за асфалта

Контраинспекция на автомагистрала " Хемус " направи притежателят на " Хидрострой " Велико Желев. Той събра публицистите на брифинг, който се състоя на пътя в сектор от ЛОТ 1 на автомагистралата.

Председателят на управителния съвет на компанията " Хидрострой ", която строи част от автомагистралата, беше задържан при започване на тази седмица, a по-късно пуснат на независимост против 20 хиляди лв.. Обвинението против него е за насила и нанасяне на телесна щета на негов чиновник.
-->
Миналата седмица строителният министър Иван Шишков за поведен път направи разобличаване, че асфалтът, положен от " Хидрострой " на " Хемус " е с 1/4 по-малко от нормите.

“Ние не се срамим от това, което строим по пътищата ”, съобщи Желев. Той изясни, че в сектор 1 компанията “Хидрострой ” има контракти за доставки на материали и техника.

“Имаше въпроси за задатъците. На този сектор имаме 2 контракта на обща стойност 213 411 734 лева До момента имаме актувано 136 265 665 лева Това са вложени сертифицирани пари или изпълнени 75% от трасето. Ние сме получили прословутия задатък за този сектор - 76 597 509 лева без Данък добавена стойност. От документите, които сме изработили, са приспаднати 49 240 956 лева И остава задатък за възобновяване на стойност 27 356 352 лева ”, уточни Желев.

Той изясни още, че компанията “Хидрострой ” се е явила на търгове, извършени от държавната компания “Автомагистрали ”, за 9 от лотовете. “По решение на държавното управление страната подписа контракт с “Автомагистрали ”. Държавната компания “Автомагистрали ” организира търгове, предложения над 17 компании да вземат участие. Ние участвахме на 9 от лотовете. От тези 9 лота, ние бяхме определени с най-ниски цени от компанията “Автомагистрали ” за работа, доставки на материали, наем на техника на два от лотовете ”, разясни Желев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР