Контейнеровозът Ем Ес Си Ариес с 25 души екипаж бе

...
Контейнеровозът Ем Ес Си Ариес с 25 души екипаж бе
Коментари Харесай

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, вече е освободен

Контейнеровозът " Ем Ес Си Ариес " с 25 души екипаж бе високомерен в Ормузкия пролив на 13 април
Иран заяви, че е освободил целия екипаж на плаващия под португалски байрак контейнеровоз " Ем Ес Си Ариес " съвсем три седмици откакто Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) го завладя в Ормузкия пролив, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Целият екипаж беше освободен по филантропични съображения и може да се върне в страните си на генезис ", сподели през вчерашния ден иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан в телефонен диалог с естонския си сътрудник Маргус Цахкна, представен от иранската публична новинарска организация ИРНА.

Абдолахиан обаче уточни, че завладяването на кораба е било целесъобразно и в сходство с интернационалните правила, защото контейнеровозът е бил изключил своя транспондер, с което е заплашил сигурността на мореплаване в Залива.

КГИР завладя контейнеровоза " Ем Ес Си Ариес " с 25 души екипаж в Ормузкия пролив на 13 април, дни откакто Техеран се зарече да отмъсти за хипотетичната израелска офанзива против консулството му в сирийската столица Дамаск. Иран сподели, че може да затвори този значим морски маршрут, показва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР