Консултативният комитет реши, че Белгия ще премине от червен“ към

...
Консултативният комитет реши, че Белгия ще премине от червен“ към
Коментари Харесай

От 18 февруари Белгия преминава към „оранжев“ код за COVID-19

Консултативният комитет реши, че Белгия ще премине от „ червен “ към " оранжев “ код, заяви министър председателят на Белгия Александър Де Кро.

" Разгледахме здравната обстановка въз основа на барометъра: дневните хоспитализации и заетостта на общите интензивни грижи ", сподели Де Кро. " През последните няколко дни към този момент имаше консенсус, че ще преминем към оранжев код, тъй че ще създадем това от идната седмица. "

От петък, 18 февруари, Белгия минава към " оранжев код " на своя коронавирусен барометър - това значи, че разпоредбите за събития, действия в свободното време и хотелиерството ще станат по-облекчени, оповестяват локалните медии.

В питейните заведения и заведенията за хранене ще отпадне часът на затваряне, броят на хората, които могат да седнат на една маса, към този момент няма да е стеснен до шест души, а на бара още веднъж ще може да се пие. Само личният състав ще би трябвало да носи защитни маски.

Секторът на нощния живот може да проработи още веднъж. За динамични събития на закрито може да се употребява 70 % от потенциала на обещано място. За всички останали събития е разрешено да се употребяват 80 % от оптималния потенциал на заведението.

Освен това работата от разстояние към този момент няма да бъде наложителна за четири дни в седмицата, а ще стане мощно целесъобразна. Отново ще могат да се провеждат тиймбилдинги и други събития.
Белгийски съд: Лозунгът " Спрете ислямизацията " не е расистки
Белгийски съд постанови с решение, че лозунгът " Спрете ислямизацията ", отпечатан върху плакати и листовки, не е расистки и че единствено " изр...
Прочети повече
Отпада условието да се пазари независимо или по двойки.

Децата на възраст под 12 години към този момент няма да бъдат задължени да носят маска на всички места, в това число и в учебно заведение.

Не би трябвало да забравяме, че последните няколко месеца бяха изключително сложни. Поредните талази не ни улесниха ", сподели Де Кро. " Вариантът Делта подложи на доста мощен напън здравния ни бранш, а разновидността Омикрон удари изключително мощно компаниите и учебните заведения. "

" Успяхме да се оправим. Коефициентът на възпроизводство, който в този момент е по-нисък от 1, демонстрира, че вирусът се популяризира по-бавно. Искам да благодаря на всички белгийци за положените старания, като имам поради най-много здравния личен състав ", сподели той.

Премиерът акцентира, че макар, че идва една по-добра пролет и хората ще бъдат по-спокойни, а настроението по-празнично, не трябва да се не помнят някои от главните правила като слагането на маски към уязвими хора, проветряване на затворените пространства и селф тест при поява на признаци.
90% имунизирани в Белгия, обмислят отпадане на документа
Вече 90% от пълнолетните в Белгия са имунизирани, ето за какво националните документи за COVID-19 може да отпаднат до края на март. Това...
Прочети повече
Федералният министър на опазването на здравето Франк Ванденбруке изясни, че разпоредбите за пътешестване също ще се трансформират. " В рамките на Европа има придвижване, което гледа по какъв начин сме се защитили, а не от кое място идваме. Това значи, че към този момент няма да работим с цветови кодове. Вече няма да гледаме дали сте от европейска страна, или не ".

" Ако сте били имунизирани, имате документ за възобновяване или неотдавна сте имали негативен тест, тогава няма да се постанова да се подлагате на спомагателни проби ", сподели Ванденбруке.

Хората, които показват бърз антигенен тест, би трябвало да се уверят, че той не е изработен преди повече от 24 часа (вместо преди 36 часа). " Освен това, в случай че дойдете тук и желаете да влезете със документ за имунизация, главната ви имунизация не може да е отпреди повече от 270 дни. Ако имате бустерна доза, тогава срокът е без значение ".

Неваксинирани лица, които идват от страни отвън Европейски Съюз, нямат право да влизат в Белгия като туристи. Това е позволено единствено за съществени пътувания, посочи министърът.

Очаква се идващият Консултативен комитет да се организира при започване на март, когато Де Кро се надява страната да премине към " жълт код ", само че към момента няма закрепена дата.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР