Консултативният бизнес съвет към кмета на София Йорданка Фандъкова одобри

...
Консултативният бизнес съвет към кмета на София Йорданка Фандъкова одобри
Коментари Харесай

Бизнесът подкрепи последния проектобюджет на Фандъкова

Консултативният бизнес съвет към кмета на София Йорданка Фандъкова утвърди проектобюджета преди гласуването му в Столичния общински съвет. Обсъждането на план-сметката на столицата е обичайно и се организира всяка година. Редица мнения по отношение на заложените параметри за тази година бяха направени от представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българската консултантска организация, „ Сиела Норма “, „ Геотехмин “, Автомобилния клъстер и други.

По време на срещата бе направена и равносметка за 12-те години ръководство на Фандъкова, чийто мандат изтича тази година и стана ясно, че тя няма да се кандидатира още веднъж.

Първият бюджет, който като кмет направих през 2010 година беше 1.2 милиарда лева Сега оставям бюджет, който е два пъти по-голям “, сподели кметът по време на срещата с бизнеса и посочи растежа в личните доходи и в евросредствата. „ Тъй като това е последният бюджет на София, който импортирам, си разрешавам тази ретроспекция “.

Фандъкова акцентира и на високия капиталов кредитен рейтинг на столицата, както и на устойчивата финансова стратегия на града.

Бизнес съветът пък заключи в 20 точки взетите поради десетки оферти на бизнеса в сфери като положението на данъчната среда; публично-частните партньорства; насърчаването на вложения с общинско значение и реда за издаване на документ за инвестиция клас В; възстановяване чистотата на въздуха; действането на подробните устройствени проекти за гарантиране устойчивото развиване на столицата; консултиране с бизнеса на Стратегията за умна специализация на София и съответните области, в които бизнесът участва; ограниченията, препоръчани от бизнеса за битка със сивата стопанска система, както и за улеснение на издаването на сини карти на служащи от чужбина в ИКТ сектора; ограниченията за развиване и поддържане на от ден на ден електронни услуги, платформи за онлайн възнаграждение и онлайн инспекция на локалните налози и такси; съответните оферти за задълбочаване на връзките сред науката, университетите, бизнеса и общината, както и за основаване на нови  партньорства, ориентирани към цифровизация, нововъведения и град на новите технологии.

Подчертана бе и обществената отговорност на бизнеса като да вземем за пример присъединяване на Камерата на строителите във възобновяване на паметника на Цар Освободител, построяването и поддържането на детски площадки и други.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР