Консулът на Естония в Санкт Петербург беше задържан, защото е

...
Консулът на Естония в Санкт Петербург беше задържан, защото е
Коментари Харесай

Консулът на Естония в Санкт Петербург е задържан от руските служби

Консулът на Естония в Санкт Петербург беше арестуван, тъй като е получил класифицирани документи, оповестиха съветските служби за сигурност.

На мястото на престъплението е арестуван естонският посланик и консул в Санкт Петербург Март Ляте, до момента в който получавал класифицирани документи от съветски жител, се споделя в известие на Федералната работа.

Взети са ограничения по отношение на непознатия посланик в сходство с нормите на интернационалното право, се споделя още в известието.

По мотив задържането на дипломата, естонското външно министерство сподели, че става дума за безпочвени обвинявания, а самият арест е бил нагласен и провокация, съобщи Ройтерс.

Новината идва на фона на зачестилите обвинявания в шпионаж сред Москва и западните страни.

През април консулът на Украйна в Санкт Петербург Александър Сосонюк беше арестуван от Федералната работа за сигурност, тъй като се опитвал да получи секретни информации и беше помолен да напусне съветската територия. Русия пък беше упрекната в няколко случая на шпионаж в няколко европейски страни, които доведоха до взаимно експулсиране на дипломати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР