Конституционният съд отхвърли като неоснователна жалбата на БСП за Бюджет

...
Конституционният съд отхвърли като неоснователна жалбата на БСП за Бюджет
Коментари Харесай

КС: Жалбата на БСП за Бюджет 2018 е неоснователна

Конституционният съд отхвърли като неоснователна жалбата на Българска социалистическа партия за Бюджет 2018. Това излиза наяве от информация на уеб страницата на съда.

Решението гласи: „ Днес, 13 март 2018 година, Конституционният съд отхвърли като безпричинно настояването на шестдесет и шест народни представители за оповестяване на наредбата на член 6, алинея 1, Раздел II, т.1.2. " Субсидии и други настоящи прехвърляния " от Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година за противоконституционна. Решението е признато единомислещо с 11 гласа.

На 21 декември 2017 година ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ внесе тъжба в Конституционния съд за процедурата по приемане на държавния бюджет. Жалбата внесоха заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев, секретарят на групата Филип Попов, депутатът проф. Румен Гечев и други. Документът е подписан от 65 народни представители от групата и касае член 6, алинея 1, раздел 2, т. 12. „ Субсидии и други настоящи трансфери” от Закона за държавния бюджет. Текстът е обвързван със средства за ремонт на „ Св. Александър Невски “ и Зографския манастир, които бяха прегласувани няколко пъти по време на второто четене на бюджета за 2018 година

Жельо Бойчев разяснява пред публицисти, че Българска социалистическа партия нападна процедурата за държавния бюджет и партията желае тя да се осмисли и извърши със наличие. От Българска социалистическа партия акцентираха, че е липсвало публично разискване на бюджета за 2018 година, а в Бюджетна комисия той е минал за 2 часа.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР