Конституционният съд на Албания започна днес процеса, който ще завърши

...
Конституционният съд на Албания започна днес процеса, който ще завърши
Коментари Харесай

Конституционният съд на Албания започна процес за отстраняване на президента

Конституционният съд на Албания стартира през днешния ден процеса, който ще приключи с присъда по отношение на решението на Народното събрание да в профил президента на страната Илир Мета поради нарушение на Конституцията.

Решението на съда е последната стъпка в процеса, който ще удостовери дали Мета ще бъде заменен или ще може да продължи да извършва пълномощията си до края на своя мандат през юли. Засега няма изясненост по кое време ще се произнесе Конституционният съд, а процесът може да продължи един месец.
Албанският министър председател назначил собствен някогашен представител за началник на нова държавна осведомителна организация
Албанският министър председател Еди Рама скрито е назначил своя някогашен представител Ендри Фуга за началник на новата Агенция за медии и информация (МИА...
Прочети повече
През юни 2021 година Народното събрание гласоподава да се в профил от президентския пост Илир Мета, откакто парламентарно следствие заключи, че албанският държавен глава е нарушил 16 члена от Конституцията и е подтикнал към принуждение против ръководещата социалистическа партия по време на акцията за парламентарните избори на 25 април. Мета осъди следствието и решението на Народното събрание, заявявайки, че са противозаконни.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР