Конституционният съд е отхвърлил искането на Кирил Петков да го

...
Конституционният съд е отхвърлил искането на Кирил Петков да го
Коментари Харесай

КС няма да изслуша Кирил Петков за неговото гражданство |

Конституционният съд е отхвърлил настояването на Кирил Петков да го изслуша по делото за неговото поданство, заяви " Сега ".

Конституционен съд не приема и Петков да даде документално мнение по проблема. Аргументът на съдиите е, че делото не визира настоящия му статус, защото той към този момент не е министър. Съдът обаче е приел като доказателства показаните от Петков документи, както и тези от президента Румен Радев, Министерство на външните работи и министерството на правораздаването, които бе изискал Конституционен съд. 

Делото за поданството на Петков бе заведено от депутати от ГЕРБ, които нападнаха президентския декрет от 10 май за назначението на служебния кабинет в частта, с която Петков е избран за министър. Информацията, че Кирил Петков има освен българско, само че и канадско поданство разгласиха от ИТН. 

Кирил Петков твърди, че не е канадски жител от 21 април, когато е подал заявление за отхвърли си. Според документите от Канада, които той показа в Конституционен съд обаче, той не е неин жител от 20 август. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР