Конституционният съд допусна частично искането на президента Румен Радев за

...
Конституционният съд допусна частично искането на президента Румен Радев за
Коментари Харесай

КС допусна частично искането на Радев за разглеждане на прекратяването на концесията на Росенец

Конституционният съд позволи отчасти настояването на президента Румен Радев за разглеждане на прекратяването на концесията на " Росенец ".

Конституционният съд с определение по конституционно дело № 14/2023 година позволи за разглеждане всъщност настояването на Президента на Република България за определяне на противоконституционност на §2, ал.1 от Преходните и заключителните разпореждания на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Със същото определение Конституционният съд отклони настояването на Президента на Република България за определяне на противоконституционност на §2, ал.2 и §3 от Преходните и заключителните разпореждания на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна (обн. Дъждовни води, бр.8 от 2023г., изм. и доп. Дъждовни води, бр. 67 от 4.08.2023 г.) и приключва конституционното произвеждане в тази му част.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР