Конституционна реформа не трябва да се прави от един-двама души.

...
Конституционна реформа не трябва да се прави от един-двама души.
Коментари Харесай

Иван Костов: Разпада се пирамидата на мафията-държава  

" Конституционна промяна не би трябвало да се прави от един-двама души. А от доста хора. Това е нескончаем развой ", сподели някогашният министър-председател Иван Костов по време на лекция пред студенти в СУ. Организатори са студентското съдружие " Полити " и Студентският дипломатически клуб, посочи БНР.

Под формата на риторични въпроси Иван Костов попита дали сега Народното събрание има потенциал, знакови коституционалисти и експерти, които да проведат съответната конституционна промяна.


Костов сподели, че има риск кой ще направи тази конституционна промяна. Несериозно ми се вижда, разяснява той последните решения към правосъдната промяна.

В отговор на въпросите на студентите някогашният министър председател сподели, че в случай че прокурорите или съдиите избират членовете на Висшия правосъден съвет, това значи че ще се самоовластяват.

Народното събрание е представителството на народа и хората са делегирали на депутатите да ги съставляват. Затова някогашният министър председател сложи под подозрение желанието Народното събрание да няма думата при избор на членове на Висшия правосъден съвет.

Събитията от последните дни в политическия живот Иван Костов дефинира като раздробяване на пирамидата на мафията-държава.

В парламентарната република президентът не би трябвало да ненавижда партиите. И партиите не би трябвало да ненавиждат институциите, напомни някогашният министър председател.

Станало невероятно да се избере държавното управление, което беше съвсем съединено

И предизвести, че има заплаха от връщането на властническия режим.

Според Костов локалните избори могат да торпилират държавното управление.

Затова хората от държавното управление би трябвало да набележат ограничения и да изпреварят събитията. Той уточни, че има риск България да остане в периферията на Европейския съюз.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР