Конгресът на социалистическата партия има категорично решение против управление с

...
Конгресът на социалистическата партия има категорично решение против управление с
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Безпрецедентна е намесата на прокуратурата във вътрешнопартийните дела на БСП

Конгресът на социалистическата партия има изрично решение срещу ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи
„ Безпрецедентна е намесата на прокуратурата във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия. Аз съм член на Националния съвет и присъствах на въпросното съвещание. Там беше обяснено на господин Добрев, че в решението на съда на никое място не написа, че той е възобновен и с решението би трябвало да се занимава вътрешнопартийната контролна комисия. Има опит за прелом и той не е престанал в последните 5 години. Тези хора упрекват управлението от 5 години, само че в действителност те би трябвало да понесат отговорност, че са работили против партията. “ Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Иван Ченчев по БТВ Радио.

Той даде образец с времето, когато от 80 депутата след кабинета на Орешарски социалистите са паднали до 38 депутата, само че тогава никой не е желал оставки. „ Макар и тогава по думите на доста анализатори резултата да е бил пагубен “, добави социалистът.

„ Когато се атакува партията по този метод непрестанно и даже от членове на Българска социалистическа партия – това най-малкото не е правилно. А министрите от Българска социалистическа партия, които са в служебния кабинет не знам по какъв начин ще погледнат своите приятели в Националния съвет, тъй като са уволнили 1500 социалисти “, безапелационен бе той за реваншисткото държание на някои от служебните министри.

Ченчев съобщи, че социалистическата партия заради няколко аргументи не би взела участие в контактните групи препоръчани от Борисов. „ И първата от тях е, че ние имаме решение на Конгреса – без ГЕРБ и Движение за права и свободи в ръководството. Това са вълци в овчи кожи. 12 години не одобриха нито едно градивно предложение на опозицията, а в този момент демагогстват за следващ път – единствено, с цел да влязат по какъвто и да е метод в ръководството “, заключи той за позицията на левицата, която е твърдо против ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Изходът е конструктивизъм, доста разсъдък и диалогичност. Да седнем с останалите партии на масата на договарянията, само че без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Всеки да постави програмата си на масата. Нашата е обществена и оказва помощ на българските жители да бъдат преведени през рецесията. Ще желаеме покриване на нашата стратегия в обществения аспект. Трябва да се гледа визионерски и да има предвидимост “, разяснява членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия за целите на партията при съставянето на постоянно държавно управление.

„ Вече декларирахме, че за нас експертно държавно управление е по-скоро слагането на предни позиции на сламени хора. В такива моменти е належащо политиците да носят отговорност, а не да бягат от нея и да я трансферират върху хора, които не са политически фигури “, сподели в умозаключение Иван Ченчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР