Конфликтът вече не е само на територията на Ивицата Газа.

...
Конфликтът вече не е само на територията на Ивицата Газа.
Коментари Харесай

Руслан Трад: Специалната военна операция на Нетаняху вече е пълномащабна война

Конфликтът към този момент не е единствено на територията на Ивицата Газа. Той мина границите на анклава още в първите дни след офанзивата на " Хамас ". Има активизиране на напрежение в диаспорите надалеч отвън Близкия изток.

Това съобщи в изявление за БНР журналистът Руслан Трад.

Има сериозен растеж на терористична интензивност. Има активизиране на лобита от двете страни. Този спор има доста повече измерения от воденето на военни дейности на терен – има дипломатически и стопански фронт, разясни той в предаването " Събота 150 ".

" Хамас " е на първо място съпротивително придвижване, по-късно терористична организация, уточни Руслан Трад.

" В момента имаме даже растеж на поддръжката за " Хамас " в Западния бряг. Тук идва общата концепция за Палестина – тематика, която още веднъж излиза на дневен ред. "

Очевидно военната интервенция на Нетаняху към този момент е пълномащабна война, изрази мнение журналистът и означи, че макар невижданата военна интервенция, която организира Израел на терен, Израел понася загуби и има проблем с навлизането във вътрешността в Ивицата Газа.

Може да чакаме дълъг спор и потомство, което ще израсне в обстановка на война, акцентира Руслан Трад.

Руслан Трад разяснява, че светът е доста друг даже от предходната година насам и е разграничен на две крайности. Според него " имаме извънредно изменена среда на сигурност, доста съществено ранена система на интернационалните връзки " и се размразяват спорове, които стартират да провокират съществени талази, а на този декор " интернационалните организации не се трансформираха ".

Той предвижда напрегната последваща година поради невиждания брой спорове, на които сме очевидци.

Разполагането на бойни кораби в района значи ескалация в по-широк мащаб, счита Трад по отношение на зачестилите произшествия с търговски кораби край крайбрежията на Йемен и концепцията за изпращане на група бойни кораби в Червено море.

Има все по-голяма опция да бъде спряна въобще логистиката през Червено море, уточни той.

" Към този миг знаем, че за моряците няма заплаха. Това е процедура на хутите. По-скоро употребяват тези случаи за агитация. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР