Конфликтът в Украйна ще се ожесточи, рискът за целия регион

...
Конфликтът в Украйна ще се ожесточи, рискът за целия регион
Коментари Харесай

Пеканов: Няма таен план за въвеждане на еврото, това са политически спекулации

Конфликтът в Украйна ще се ожесточи, рискът за целия район е действителен, само че няма съответна опасност за България. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви вицепремиерът Атанас Пеканов във връзка новата обстановка в Русия – оповестената частична готовност от Путин.

Това не е експанзия единствено против Украйна, а против международния юридически ред. Ние продължаваме да стоим устойчиво до нашите натовски и европейски сътрудници.

Таен проект за въвеждането на еврото – няма подобен сюжет, това са политически спекулации за всяване на суматоха. Националният проект за въвеждането на еврото е обществен. Там има индикативна дата – 1 януари 2024 година Това са процеси, стартирани от кабинета на Борисов и удължен от кабинета на Кирил Петков. Комуникационната акция е значима, ние би трябвало да кажем на хората по какъв начин действа еврозоната, изгодите и рисковете и по какъв начин да бъдат обезвредени тези опасности. Сега еврозоната е доста по-силно, тя се държи по добре на финансовите пазари. Ние ще стоим устойчиво зад всички евроинтеграционни процеси, разяснява Пеканов и добави, че служебният кабинет стоим твърдо зад задачите на европейска интеграция.

Вицепремиерът изясни, че няма съображение да се твърди, че одитът върху европроектите  е бил нагласен.

Пеканов съобщи, че през есента чакат първото заплащане по Плана за възобновяване и развиване, който неведнъж беше връщан за доработване. Работи са и по всички 22 закона, от които зависи второто заплащане на Плана. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР