Конфликтът в Украйна ще продължи повече от година. Не мога

...
Конфликтът в Украйна ще продължи повече от година. Не мога
Коментари Харесай

Американското командване: Конфликтът в Украйна ще продължи повече от година

" Конфликтът в Украйна ще продължи повече от година. Не мога да кажа за десетилетия, само че най-малко няколко години сигурно. " Прогнозата е на военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати.

В речта си пред конгресмени във вторник вечерта той предизвести, че Москва от дълго време и постоянно изискват от Съединени американски щати и НАТО да понижат военните си наличие в Европа. Именно това, съгласно него, демонстрира настройка на нескончаем спор в района, който се простира надалеч оттатък Украйна.

Затова и Съединените щати би трябвало да обмислят разширение на военното си наличие в Източна Европа, с цел да се защитят от съветската експанзия, като усилят броя на разположените там военни бази, написа BBC.

Предложението на Мили, който е началник на Обединения комитет на началник-щабовете, беше направено по време на речта му пред конгресмени във вторник вечерта.

След съветското навлизане в Украйна, Пентагонът реши да преразгледа броя на войските, ситуирани в Европа, и вероятно да усили американското наличие в района или да пренасочи някои от тях.

Мили счита, че е допустимо да не се разполагат нови непрекъснати бази, а да се лимитират до краткотрайни, с постоянна ротация на контингента. Според него източноевропейските страни като Полша, Румъния и балтийските страни биха поели финансовата тежест на това разширение, съобщи news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР